- Reklama -

Prosím, uvolněte restrikce. Chceme hrát hokej, zní na Trudeauovu adresu

- Reklama -

Premiér provincie Alberta Jason Kenney žádá kanadského ministerského předsedu Justina Trudeaua, aby zrušil cestovní restrikce zavedené z důvodu pandemie koronaviru. Kenneyovým cílem je udělat z Edmontonu jedno ze dvou měst, které bude hostit zbytek ročníku NHL.
O jeho snaze informuje agentura Reuters.
Hokejová soutěž v úterý zveřejnila plán na play-off s 24 celky a dvěma dějišti – po jednom z každé konference. Mezi zvažovanými metropolemi jsou i tři kanadská města Toronto, Vancouver a právě Edmonton.
Federální vláda ale stále požaduje pro všechny příchozí do Kanady 14denní karanténu. Zástupce komisionáře NHL Bill Daly ve středu uvedl, že liga by ráda přiřkla jedno hostitelství Kanadě, současná pravidla tomu ale zamezují.
Snaha Edmontonu je přitom více než usilovná.
„Alberta začala obnovu ekonomiky 14. května a od té doby nezaznamenala žádné měřitelné navýšení počtu případů koronaviru,“ napsal Kenney Trudeauovi v dopise. „Nové případy v Edmontonu jsou v řádu jednotek za den, přičemž počty zotavených masivně převyšují počty nově infikovaných.“
Kenney už na začátku měsíce prohlásil, že Edmonton je z hlediska onemocnění COVID-19 „nejbezpečnějším místem“ v Severní Americe.
Pokud ale budou současné restrikce trvat, bude muset NHL od kolébky hokeje odvrátit zrak.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -