- Reklama -

Prozatímním trenérem hokejistů Toronta se stal Peter Horachek

- Reklama -

Peter Horachek, asistent včera odvolaného Randyho Carlylea, povýšil do funkce hlavního trenéra Toronta s dovětkem dočasný. Informoval o tom viceprezident a generální manažer slavného kanadského celku David Nonis.
Čtyřiapadesátiletý Horachek působil v minulosti jako asistent v organizaci Panterů z Floridy, a po odvolání kouče Kevina Dineena byl i hlavním trenérem (od 8. listopadu 2013 do 29. dubna 2014). V 66 zápasech zaznamenal s Panthers 26 výher, 36 porážek a 4 prohry v prodloužení nebo po samostatných nájezdech.
První zkušenosti s prací v týmu z NHL sbíral v rozmezí let 2003-14, v nichž byl pravou rukou Barryho Trotze v Nashvillu Predators. V roli hlavního trenéra nebo asistenta působil rodák ze Stoney Creek i v nižších soutěžích CoHL, ECHL, IHL nebo AHL.

V roce 2001 dovedl Orlando Solar Bears k triumfu v play off IHL. Během trenérské kariéry obdržel dvě významná ocenění: Coach of the Year (UHL, 1992) a Commissioners‘ Trophy (IHL, 2001). Bývalý křídelní forvard strávil v klubech Rochester Americans (AHL), Flint Generals (IHL), Saginaw Generals (IHL) a Flint Spirits (IHL).
Změny v trenérském štábu Maple Leafs zatím přečkal Steve Spott, který bude i nadále zastávat práci asistenta trenéra. Šestačtyřicetiletý rodák z Toronta je bývalým koučem farmářského celku Toronto Marlies (AHL).
Realizační tým Maple Leafs rozšířil jednačtyřicetiletý Steve Staios. Rodák z Hamiltonu se stal klubový manažerem pro hráčský rozvoj. Bývalý obránce odehrál v NHL za Boston, Vancouver, Atlantu, Edmonton, Calgary a NY Islanders 1001 utkání, ve kterých zaznamenal 220 bodů (56+164) a 1322 trestných minut.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -