- Reklama -

Průlom? Jágrův čas v Calgary se chýlí ke konci, píší v zámoří

- Reklama -

Spekulace ohledně budoucnosti Jaromíra Jágra nabraly v posledních dnech rychlý spád. Mnoho zámořských komentátorů otevřeně diskutovalo o jeho konci v Calgary, do jehož herního konceptu pětačtyřicetiletý útočník nezapadl. Nyní se zdá, že Jágrovo angažmá u Flames skutečně nebude mít dlouhého trvání.
Zvěsti o hokejovém zemětřesení se začaly rojit po čtvrteční Jágrově absenci v souboji s Los Angeles (psali jsme ZDE). A klid nenastal ani po pátečním vyjádření kouče Glena Gulutzana, podle něhož vyřadilo kladenského rodáka ze zápasu pouze zranění. O bortícím se vztahu mezi hokejovým velikánem a albertským klubem začalo psát stále více kanadských žurnalistů.
„Jaromír Jágr se bude snažit pokračovat v Calgary,“ napsal v sobotu na svém twitteru slavný hokejový analytik Bob McKenzie. Zároveň ale dodal, že není v tomhle ohledu příliš „optimistický“.
Do této chvíle bylo přesto vše pouze o odhadech a osobním náhledu novinářů. Průlom přinesl až expert kanadské stanice Sportsnet Elliotte Friedman, jenž zveřejnil údajně ověřené informace.


„Calgary a Jágr pracují na ukončení spolupráce,“ prohlásil během sobotního pořadu Hockey Night in Canada. „…jeho agent má svolení jednat s jinými týmy. Nic není stvrzeno, jeho čas u Flames je však u konce,“ napsal později také na sociální síti Twitter.
A kam by případně vedly Jágrovy kroky? Podle Friedmana po něm pokoukávají v Evropě, zatímco v NHL o něj zájem není. Pokud by se český veterán skutečně vrátil na starý kontinent, mohli bychom jej teoreticky vidět na olympijském turnaji v Koreji.
V daleké Asii by si mohl legendární forvard zlepšit náladu z nesmírně frustrující sezóny. Od jejího začátku jej trápí zdravotní potíže, kvůli nimž vynechal už 15 zápasů. Ve 22 odehraných utkáních pak nasbíral jen sedm bodů (1+6).
Situaci dál sledujeme…

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -