- Reklama -

První den volného trhu: tyhle podpisy by vám neměly uniknout

- Reklama -

Fanda NHL
1. července se otevřela vyjednávání s volnými hráči v NHL. Letos to byl skutečně rušný den, který byl plný událostí. Nejvýraznější zprávou byl podpis Johna Tavarese, který zamířil do svého rodného Toronta.


Chceš bezva draftovou kšiltovku za férovou cenu? Klikni TADY


Okolo dosavadního kapitána Ostrovanů mlsně kroužili kromě vítězného Toronta San José, Dallas, Tampa, Boston a samozřejmě New York Islanders. Zřejmě nejlepšího hráče, který byl letos k dispozici, si zavázalo Toronto na sedm příštích let za necelých 71 milionů dolarů.

Po dvou letech trucování v KHL se do Dallasu vrací Valerij Ničuškin. Třiadvacetiletý křídelník podepsal na dva roky za necelých šest milionů dolarů.
Stars byli na volném trhu velmi aktivní. V rychlém sledu podepsali ruského brankáře Antona Chudobina, českého obránce Romana Poláka a útočníky Blakea Comeaua (naposledy Avalanche) a Erika Condru (naposledy vlastnila jeho NHL práva Tampa).
Protože se John Carlson rozhodl zůstat v dresu Capitals, byla o kvalitní beky na volném trhu nouze. Stejný krok jako bek Washingtonu udělali také Ryan McDonagh v Tampě (47,25 milionů dolarů na sedm let) a Niklas Hjalmarsson v Arizoně (10 milionů na dva roky).

- Reklama -

Ze zadáků, kteří se rozhodli změnit působiště, se Jack Johnson rozhodl pro Pittsburgh. Zkušenou posilu do zadních řad ulovilo také Colorado – Ian Cole přichází za 12,75 milonů dolarů na tři roky.
Poměrně živo bylo u brankářů. Poprvé změnil v NHL působiště Cam Ward, jenž zamířil krýt záda Crawfordovi do Chicaga. Roční smlouva vítězi Stanley Cupu s Carolinou v roce 2006 vynese tři miliony. Na další dobrodružství vyrazí Jonathan Bernier, který se upsal Detroitu na tři roky. Bývalý příslib Ottawy Andrew Hammond se pak popere o uvolněné místo v Buffalu s Carterem Huttonem, jelikož oba získali smlouvu u Sabres.
Dvě důležité změny zaznamenali také čeští a slovenští fanoušci – Jaroslav Halák bude minimálně dva roky krýt záda Tuukovi Raskovi v Bostonu (celková hodnota smlouvy 5,5 milionů). Světlejší zítřky a naději na post jedničky bude vyhlížet Petr Mrázek v Carolině. Mladý český brankář kývnul na roční kontrakt s hodnotou 1,5 milionu. Bývalý gólman Flyers a Red Wings svede souboj se Scottem Darlingem.

Po Johnu Tavaresovi se dočkali nových kontraktů i jiní útočníci. David Perron, jeden z klíčových mužů Golden Knights v uplynulé sezoně, se potřetí v kariéře vrací do šatny St. Louis Blues. Do známého prostředí se míří také Thomas Vanek (Detroit) a jednačtyřicetiletý defenzivní centr Matt Cullen (Pittsburgh). Po šesti letech v Torontu se ke comebacku do Philadelphie odhodlal taktéž James van Riemsdyk. Devětadvacetileté křídlo připojilo svůj podpis k 35 milionům na příštích pět let. Po krátkém angažmá v Torontu se vrací ke Canadiens také veterán Tomáš Plekanec.
Ziskem Perrona Bluesmanům posilování neskončilo – poprvé v rámci NHL mění dres Tyler Bozak. V St. Louis pro něj připravili tříletý kontrakt na 15 milionů. Výborné výkony v play-off přinesly novou smlouvu Paulu Stastnemu, na kterého čeká nelehký úkol v Las Vegas. Rytíři si jej zavázali na tři roky s průměrným cap hitem šest a půl milionů na sezonu.

Minimálně o další sezonu si kariéru natáhne Chris Kunitz, jenž získal místo u Blackhawks. Na šestou štaci v nejprestižnější lize světa se včera vydal také třicetiletý rakouský hokejista Michael Grabner. Popáté v kariéře překonat dvacetigólovou hranici by se mu mohlo podařit v Arizoně, která za jeho služby v příštích třech letech zaplatí lehce přes deset milionů dolarů.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -