- Reklama -

První duel za Montreal mu vyšel, ale zatím nemá Fleischmann nic jistého

- Reklama -

Tomáš Fleischmann se při své premiéře v dresu Montrealu předvedl ve vynikající formě. Český útočník si v přípravném utkání na nový ročník National Hockey League proti Washingtonu připsal gól a asistenci, ale domácí porážce Canadiens 3:4 po samostatných nájezdech nezabránil.
„Cítil jsem se dobře,“ uvedl Fleischmann v rozhovoru pro klubový web. „Puky se dnes ke mně odrážely. Určitě to bylo jedno z mých lepších utkání. Také mi hodně pomohli spoluhráči,“ popsal své dojmy rodák z Kopřivnice.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Trenéři zařadili jednatřicetiletého Fleischmanna na levé křídlo vedle centra Davida Desharnaise. Pozice na pravé straně této formace připadla na Dalea Weiseho. „Poprvé jsme společně trénovali ve středu a bylo skvělé hrát dneska s nimi,“ pochvaloval si český reprezentant.
Ukázalo se, že spolupráce nově složeného útoku, by mohla fungovat. V utkání proti Capitals nasbírali Fleischmann (1+1), Desharnais (1+1) a Weise (0+1) dohromady pět kanadských bodů. Během 26 střídání strávil Fleischmann na ledě 20 minut a 15 sekund. Na branku soupeře vyslal celkem čtyři střely. Do statistik si připsal i jeden hit.
„‚Fleisch‘ má velký talent. Při jeho gólu jsem si myslel, že už se dostal mimo střelecký úhel. Číhal jsem před brankou na přihrávku, ale on to vzal na sebe. Má skvělé schopnosti. Je snadné s ním hrát, protože je vždy tam, kde má být,“ komentoval výkon svého spoluhráče Weise.
Fleischmann odehrál v NHL prozatím deset sezón (2005-15). Zámořskou kariéru odstartoval ve Washingtonu. Dále působil v Coloradu, na Floridě a v závěru letošního února byl po necelých čtyřech sezónách prožitých v dresu Panthers vyměněn do Anaheimu. Nyní zkouší štěstí v tréninkovém kempu Montrealu, pozvánku mu vedení Habs zaslalo 12. září.
„Tomáš je zkušený hráč. Odehrál v NHL hodně zápasů (581) a jeho statistiky jsou velmi kvalitní (310 bodů, 123+187). Myslím si, že nám může být opravdu hodně užitečný,“ tvrdí sedmadvacetiletý kanadský hokejista Dale Weise.
„Věřím, že mohu přispět i v přesilových hrách. Jsem tady pravděpodobně i kvůli tomu, abych vytvářel nějaké šance,“ vypráví Fleischmann o své případné budoucí roli v nejslavnějším kanadském hokejovém týmu.

V početní výhodě odehrál Fleischmann dvě minuty a dvě sekundy, v oslabení strávil na ledě jednu minutu a 38 vteřin. „Je to zkušený hokejista, který nám může být užitečný v mnoha různých herních situacích,“ uvedl na jeho adresu kouč Habs Michel Therrien.
„Jelikož dnes nastoupil, mohl jsem si vyhodnotit celou řadu aspektů jeho hry. Víme, jakým typem hráče je, ale ještě musíme zhodnotit ostatní hráče. Potřebujeme se o něm dozvědět daleko víc a teprve potom se rozhodneme.“
Fleischmann je odhodlaný udělat všechno, co je v jeho silách, aby si ho Canadiens udrželi v týmu. „Mám 20 dní na to, abych se předvedl, a každý den je pro mě důležitý. Prostě se snažím ukázat, co umím a pokud se jim to bude líbit, nabídnou mi smlouvu. Tak takhle k tomu teď přistupuji,“ vysvětlil Fleischmann.
Foto: Icon Sportswire
Fleischmann překonal gólmana Bradena Hiltbyho

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -