- Reklama -

První Fleuryho start v play off přinesl spíš otázky než odpovědi

- Reklama -

Do branky se postavil skoro po dvou měsících. Jednadvacet střel zlikvidoval, ale čtyři pustil za svoje záda. Marc-Andre Fleury při své premiéře v letošním play off sice nezklamal, ale vzhledem k prohře Penguins s Tampou 3:4 v prodloužení zavdal důvod k otázkám, zda bylo od trenéra Mikea Sullivana opravdu rozumné postavit uzdravenou brankářskou jedničku do hodně důležitého pátého utkání finále Východní konference.
„Bylo příjemné, že jsem dostal šanci v celém zápase. Moc jsem se těšil, ale jsem zklamaný z toho, jak to dopadlo,“ říká gólmanská jednička Tučňáků, která po vyléčení z otřesu mozku zatím jen kryla záda mladému Mattu Murraymu a zachytala si pouze v poslední třetině předchozího duelu.
„Nemám ze zápasu dobrý pocit. I když si myslím, že jsem měl dostatečně natrénováno, měl jsem zachytat lépe. Zvláště první gól, ten byl hloupý,“ dodává Fleury.
Hovoří o trefě Alexe Killorna ze 34. minuty, která Tampu nastartovala na cestu ke zvrácení nepříznivého stavu 0:2. Kotouč vyslaný útočníkem Blesků z levého kruhu zapadl nahoru k bližší tyči, Fleury pravým ramenem neskryl mezeru ve svém postavení.
O minutu později bylo srovnáno a v závěru základní hrací doby našli hokejisté Tampy Bay odpověď i na Kunitzův gól. Poprvé šli svěřenci Jona Coopera do vedení až po dalším návratu z kabin – což jim v systému náhlé smrti praktikovaném v prodloužení zajistilo cenné vítězství.
„Nemůžete měnit styl své hry jen kvůli tomu, že soupeř nasadí jiného gólmana. To nám vůbec nepřišlo na mysl. Jediné, co jsme věděli, že dlouho nehrál. Odchytal proti nám poslední třetinu. Člověku chvíli trvá, než se dokáže vcítit do hry. Fleury je ale brankářem pro velké okamžiky, už to v kariéře dokázal. Je to vítěz Stanley Cupu a dlouhodobě předváděl výborné výkony,“ hodnotí protivníka kouč Blesků.
„My ale nestáli jen proti gólmanovi, stáli jsme proti Penguins. On je jen jedním hráčem z jejich týmu a vy musíte porazit celé mužstvo. Moc přitom nezáleží na tom, kdo je v bráně, prostě musíte najít způsob, jak ho překonat. To se nám dnes večer podařilo.“
Problém, kdo bude stát v kleci Tučňáků příště, si  musí vyřešit druhá strana. Z vyjádření trenéra Mikea Sullivana ihned po zápase se odpověď vyčíst zatím nedala.
„Nehodlám hodnotit jeho výkon bezprostředně po utkání. Byla to skličující prohra a já bych ji raději nejdřív trochu strávil, než dospěju k nějakému závěru,“ sdělil novinářům šéf pittsburghské lavičky.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -