- Reklama -

První formace nevyšla, Pastrňák zkouší štěstí ve třetím útoku

- Reklama -

Pátrání pokračuje. Boston stále nenašel stabilní náhradu za Jaromea Iginlu na pravém křídle první formace. A jak ukázaly poslední zápasy, ani český mladík David Pastrňák zřejmě nedokáže tuto mezeru zacelit.
Rodák z Havířova letos nastoupil k 15 utkáním, ve kterých si připsal čtyři góly a dvě asistence. I když si trenéři pochvalují jeho šikovnost v útoku a píli v obranné hře, nakonec se museli chtě nechtě podívat pravdě do očí. Nastupovat proti nejlepším formacím soutěže je pro osmnáctiletého forvarda velmi složitý úkol. Hráči jako John Tavares, Anže Kopitar nebo Rick Nash patří k největším hvězdám NHL. A pokud Boston postoupí do play off, bude čelit těm nejlepším z nejlepších.
Počínaje 29. lednem byl Pastrňák převelen do třetího útoku po bok Chrise Kellyho a Carla Söderberga. Možná trochu překvapivé řešení, protože Kelly, Söderberg a Eriksson tvořili celou sezónu výkonnostně nejstabilnější formaci Bostonu. Nicméně trenér Claude Julien se tak rozhodl a nově sestavený třetí útok pomohl Medvědům k vítězstvím nad NY Islanders a LA Kings. Naopak v posledním odehraném utkání proti NY Rangers si připsal první porážku.
Dle slov kanadského kouče by se tato spolupráce mohla osvědčit nejen z krátkodobého, ale především z dlouhodobého hlediska. Především pak v době, kdy na Boston dolehnou zlé časy. Ať už z důvodu slabých výkonů nebo kvůli plnící se marodce.
„Když si na sebe hráči navyknou, tak vám to později může hodně pomoci. Nemůžete se spoléhat na štěstěnu. Vždy se vám může někdo zranit a často se tak stane v nejméně vhodnou chvíli. Proto je dobré hledat a rozvíjet vzájemnou chemii mezi co nejvíce hráči. Teď se jim možná tolik nedaří, ale jsem si jistý, že s přibývajícími zápasy to bude jen lepší a lepší,“ řekl kouč Bruins.

Za tři zápasy si nově sestavená formace připsala pouze dva body. A to v zápase proti Králům, kdy Kelly šikovně tečoval střelu Carla Söderberga. David Pastrňák se bodově neprosadil a za posledních osm zápasů v dresu Medvědů zaznamenal jedinou asistenci.
Samozřejmě mnohé se odvíjí od jeho souhry s Carlem Söderbergem, který nastupuje na postu centra. Zatímco Pastrňák těží především ze své rychlosti, jeho předchůdce Loui Eriksson je spíše technickým typem hráče.
„Musíte přidat na pohybu, abyste s ním dokázali držet krok a podpořili jeho útočné výpady. Když změníte složení formací, vždy musíte dát hráčům nějaký čas k tomu, aby se dokázali sehrát. Určitě vám potvrdí, že hrát se mnou a s Carlem je úplně něco jiného, než nastupovat po boku Lucice a Krejčího. Musíme být trpěliví a dát tomu nějaký čas,“ řekl Kelly.
Místo Pastrňáka byl na pravé křídlo první formace zařazen Reilly Smith, zatímco Eriksson si vyzkoušel souhru s Bradem Marchandem a Patricem Bergeronem. Ale jak už napovídají předchozí měsíce, zřejmě ani to nebude definitivní řešení.
A tak se znovu dostáváme k možnosti výměny. Už loni na jaře se Boston pokoušel získat Chrise Stewarta, který působí v Buffalu. Ale ani tehdy, ani před vánoční uzávěrkou přestupu nedošlo ke shodě mezi oběma celky. Uvidíme, jestli bude rok 2015 pro Medvědy v tomto ohledu příznivější.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -