- Reklama -

První útok dovedl Canadiens k výhře nad Buffalem, hattrickem se blýskl Pacioretty

- Reklama -

Hokejisté Montrealu zužitkovali výhodu domácího ledu a porazili Buffalo 5:2. Zásadní měrou k tomu přispěl Max Pacioretty, který zaznamenal hattrick. K druhému tříbrankovém utkání v této sezóně a šestému v kariéře mu pomohli Alexandr Radulov a Phillip Danault. Oba si připsali asistenci u prvních dvou Paciorettyho zásahů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Spoluhráči mi to opravdu ulehčili. Myslím si, že naše formace hrála skutečně dobře. Při každém pobytu na ledě jsme byli hodně nebezpeční. Mám prostě velké štěstí, že nastupuji s takovými hráči,“ řekl listu Montreal Gazette osmadvacetiletý rodák z New Canaan, jenž se stal první hvězdou nočního klání v aréně Bell Centre.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

S dosavadním průběhem sezóny musím být Pacioretty zatím spokojený. Americký reprezentant je nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem čtvrtého celku Východní konference. V 51 zápasech nasbíral 42 bodů za 24 branek a 18 přihrávek. Druhý je Radulov, ruský forvard má na kontě 39 bodů (12+27, 49 utkání).
„Je fajn, že se nám společně tak daří. První třetina nás nakopla,“ komentoval Radulov včerejší výkon první formace Canadiens.
Její centr, Phillip Danault, je v tabulce týmové produktivity šestý. V 51 zápasech zaznamenal deset branek a sedmnáct přihrávek.
„Je to pro mě čest hrát s Paciorettym a Radulovem,“ řekl Danault. „Alex má výjimečné herní dovednosti a Max skóruje pokaždé tak, jako by to měl být jeho poslední zápas v kariéře. Chovám k nim velký respekt.“

Hattrick Maxe Paciorettyho

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -