- Reklama -

První vítězství pro Kings

- Reklama -

Chce-li tým NHL postoupit do play off, potřebuje vyhrát přibližně čtyřicet zápasů základní části. Obhájcům titulu z Los Angeles se zatím podařilo uspět pouze jednou. Na třetí pokus, v nedělním duelu s Winnipegem.
„Umíme hrát lépe a dnes jsme udělali krok správným směrem,“ oddechl si sedmnáctý nejproduktivnější hráč loňské sezóny Anže Kopitar. Jeho vyjádření se sice týkalo souhry s Mariánem Gáboríkem (oba zaznamenali proti Jets své první letošní body), ale nechá se vztáhnout na výkon celého mužstva.
Hlavní zásluhu na výhře 4:1 však měla jiná formace. Ta, kterou vede Jeff Carter. Každý z jejích členů udělal dva zářezy, shodně v podobě branky a asistence. Tyler Toffoli překonal Michaela Hutchinsona v sedmé minutě z dorážky, Tanner Pearson nenápadnou střelou z levého kruhu skrytou za protihráče. Carter si pošetřil gól na 37. minutu, kdy už v kleci Tryskáčů stál původní náhradník Ondřej Pavelec.
„Když chcete, aby mezi vámi vzniklo souznění, musíte na tom tvrdě pracovat. S Jeffem se hraje snadno,“ tvrdí Toffoli. „Osobně ho považuji za jednoho z nejlepších hokejistů v lize. Já s Tannerem se snažíme číst jeho hru. Jeff nám hodně pomáhá, je dost slyšet. Když se nám nedaří, snaží se nás povzbudit.“
Kopitar s Gáboríkem si vzali slovo v půlce první třetiny. Winnipegu se podařilo Martina Jonese v brance Králů překonat pouze jednou, v závěru druhého dějství. Michael Frolík zavezl kotouč do pásma, Jones jeho bekhendový pokus vyrazil a Bryan Little byl připraven k zakončení.
Kdyby se Kings nepodařilo zvítězit ani napotřetí, chuť do dalších bojů by jim to určitě nevzalo. V předchozí mistrovské sezóně čekali na výhru až do čtvrtého zápasu, takže v tomhle směru mají jistý předstih.

Příští zápas v TV: Boston – Colorado, po 13. října, 19:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -