- Reklama -

Puljujärvi byl zaskočen, od krajana z Columbusu dostal košem

- Reklama -

Generální manažer Columbusu Jarmo Kekäläinen je Fin. Blue Jackets při letošním draftu vybírali jako třetí. Prakticky všichni skauti se shodovali na tom, že z prvního místa půjde do Toronta Auston Matthews (jak se také stalo) a další dvě příčky obsadí mladí spoluhráči z reprezentačního týmu Suomi.
Patrika Lainea si skutečně z druhé pozice vybral Winnipeg. Když ale před mikrofony předstoupil šéf amatérského skautingu Modrokabátníků Ville Siren (mimochodem, rovněž Fin), vyřkl jméno kanadského útočníka Pierre-Luca Duboise.
Puljujärvimu v tu chvíli, jak se říká, „spadla čelist“ (pusťte si video v čase 1:30). V počáteční reakci dokonce přiznal, že nic takového nečekal. Hned poté ale naladil na diplomatickou notu, vždyť musel komentovat fakt, že byl ze čtvrtého místa draftován Edmontonem.
„Nemrzí mě, že jsem přišel na řadu o chvíli později, než se očekávalo. To není důležité. Edmonton mám rád a  jsem nadšený, že tam půjdu. Jsem velice šťastný.“

Představitelé Oilers už tolik překvapení nebyli. Kanadský klub sice měl v prvním plánu získat posilu do defenzívy, ale na základě indicií, že nejužitečnější hráč letošního juniorského šampionátu by mohl být k dispozici, zvažoval i odlišné varianty.
„Nemusíte být atomovým fyzikem, abyste určili, kdo bude volný na čtvrtém místě,“ říká generální manažer Peter Chiarelli. „V jednu chvíli jsme přemýšleli o tom, že svoji pozici vyměníme za vyšší číslo, ale potom jsme získali pocit, že Puljujärvi možná půjde dolů, takže jsme od toho ustoupili. Tak trochu víte, jaké jsou potřeby ostatních klubů, takže jsme začali spekulovat o tom, že by mohl být volný.“
Kdyby Olejáři viděli do hlavy Jarmo Kekäläinena, mohli by si být jistější.
„Duboise jsme pozorně sledovali, odvedli jsme přitom pořádný kus práce. Jen málokdy se stane, že získáte hráče, u něhož vám všechno zapadne do sebe – jste nadšení z jeho výkonů na ledě, projdete všechny testy včetně psychologických, vedete s ním pohovory a všechno na vás křičí, že tohle je váš kluk.
Dubois může hrát na křídle i v centru. Když ho přesunuli doprostřed, exceloval tam. Myslím, že tam předváděl svůj nejlepší hokej, a on si to také uvědomuje. Nemá s tím problém. Tenhle přechod nebývá pokaždé jednoduchý, zvláště po defenzivní stránce, ale on při něm ukázal svůj úžasný cit pro hokej,“ rozplývá se nad novou posilou šéf Columbusu.
S tím, že se na něho v jeho vlasti možná snese smršť nelichotivých slov, si Kekäläinen hlavu neláme. „Můžu se odstěhovat na chatu a nikdo mě ve Finsku nenajde. Nemusím jezdit do Helsinek a promenádovat se po městě,“ říká s pousmáním. „Abych byl upřímný, vůbec se tím nezabývám. Pracuji pro Blue Jackets, takže jsem pro ně chtěl toho nejlepšího možného hráče. To byla moje jediná priorita.“
Foto: Oonanur / Wikipedia Commons

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -