- Reklama -

Putin šel sborné příkladem. Po boku bývalých hvězd NHL nasázel osm gólů

- Reklama -

Ruský prezident Vladimír Putin odehrál v sobotu v Soči exhibiční hokejový zápas. Jeho výběr složený z bývalých hráčů NHL, vládních činovníků a byznysmenů vyhrál 18:6.
Dvaašedesátiletý státník se na vítězství podílel osmi přesnými zásahy. Přispěl k tomu i někdejší vynikající útočník Pavel Bure, který jednomu z nejmocnějších mužů na planetě zdárně přihrával. Další tři branky přidal ministr obrany Sergej Šojgu.


Utkání, jež bylo věnované 70. výročí konce tzv. Velké vlastenecké války, přihlížel zaplněný Ledový palác Balšoj.  V přestávkách mezi třetinami hrály písně z válečného období.
„Tohle je klání, ve kterém nejsou poražení. Děkuji vám,“ citoval Putinova pozápasová slova portál gazeta.ru.
Putin se svým kladným vztahem k hokeji rád chlubí, proto se po postupu sborné do finále světového šampionátu spekulovalo nad jeho případnou návštěvou Prahy. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov tuto možnost ale nakonec vyloučil. Nedělní bitvu mezi Kanadou a Ruskem si dlouholetý vládce největšího státu světa přesto ujít nenechá.
„Bude se samozřejmě dívat. V Soči,“ uvedl Peskov pro ruskou státní zpravodajskou agenturu TASS.
Putin se v Soči dočkal velkého potlesku:

Titulní foto: Jedimentat44 / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -