- Reklama -

Quebec chce zpět do NHL. Shání se investoři

- Reklama -

Quebec nepřestává snít svůj sen o návratu NHL do svého města. A jde tak daleko, že shání pro svůj plán parťáky. Jak informovaly stránky sportsnet.ca, mediální a telekomunikační společnost Quebecor Inc. ve čtvrtek potvrdila, že zahájila jednání s potenciálními sponzory a investory, kteří by pomohli nést náklady ligové expanze do Quebecu.
„Tento postup je dalším krokem k dosažení cíle, kde by se měl stát sport rostoucím regionálním segmentem,“ řekl prezident a výkonný ředitel firmy Pierre Dion. „Brzo se setkáme s potenciálními zájemci, kteří, jak doufáme, přitáhnou další zájem.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Společnost se sídlem v Montrealu má v úmyslu investovat víc peněz do svých sportovně obchodních aktivit. Minulý týden oznámila, že předložila nabídku NHL, podle které hodlá po dvaceti letech přivést tým zpět do Quebec City. Hokej se stává předmětem zájmu společnosti, která už dvanáct let vlastní práva na vysílání NHL v celé frankofonní části Kanady.
Quebecor investuje velké peníze do projektu Videotron Centre. Jen ve druhém čtvrtletí to bylo 72 miliónů dolarů. Hospodaření firmy z toho důvodu dokonce upadlo do několikamiliónové ztráty. Ať už sežene Quebecor jakýkoli počet zájemců o podíl v novém klubu, firma sama si chce ponechat většinu.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Důvod je ten, že tato snaha přímo souvisí a může přispět našim dalším aktivům, které vlastníme, zejména TVA Sports,“ řekl finanční šéf firmy Jean-Francois Pruneau. „V souladu s naší budoucí ziskovostí pracujeme právě teď na finanční projekci, protože nyní už víme víc, než jsme věděli v minulosti.“
Zda Quebecor sám uhradí 500 miliónový poplatek, zatím v tuto chvíli taktéž není jasné. „Nemohu to zatím komentovat, protože zahajovací rozhovory s některými partnery naznačují, že tu budou různé úrovně zájmů,“ neodkrýval podrobněji pozadí Pruneau.
Foto: Nicolas Roberge

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -