- Reklama -

Quick byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne NHL

- Reklama -

Nejlepšími hráči uplynulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni gólman Los Angeles Kings Jonathan Quick, centr Vancouveru Canucks Henrik Sedin a křídelní útočník Montrealu Canadiens Max Pacioretty.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Tradiční anketu ovládl zástupce brankářského řemesla. Devětadvacetiletý Jonathan Quick dovedl Krále z Los Angeles ve sledovaném období ke třem výhrám. Soupeři na něj vyslali celkem 98 střel a jen čtyři z nich si našlo cestu za jeho záda. Rodák z Milfordu měl průměr 1,33 branky na zápas a úspěšnost zákroků 95,9 procenta.
Quick zakončil minulý týden výborným výkonem v kalifornském derby hraném pod širým nebem na Levi’s Stadium, jenž je domácím stánkem San Francisca v lize amerického fotbalu NFL. Před 70 tisíci diváky zneškodnil Quick 31 z 32 střel a dovedl Kings k výhře 2:1 nad San Jose.
Skvělým způsobem tak oslavil 200. start za Los Angeles. Tolik zápasů ještě žádný gólman v dresu Kings neodehrál. Obhájci Stanley Cupu s přispěním své brankářské jedničky natáhli vítěznou šňůru na sedm zápasů a prodrali se mezi osm nejlepších týmů v tabulce Západní konference.
16. únor, Los Angeles – Tampa Bay 3:2, Quick 23/21
18. únor, Colorado – Los Angeles 1:4, Quick 43/42
21. únor, San Jose – Los Angeles 1:2, Quick 32/31.
Quick získal hlavní ocenění i přesto, že měl opravdu silnou konkurenci. Henrik Sedin odehrál v uplynulém týdnu čtyři utkání a v každém z nich si vylepšil statistiky o dva kanadské body. Švédský hokejista vstřelil tři branky a na dalších pět přihrál. Canucks využili příspěvky svého elitního centr k zisku šesti bodů.
16. únor, Vancouver – Minnesota 3:2, H. Sedin 1+1
19. únor, NY Rangers – Vancouver 4:5sn, H. Sedin 2+0
20. únor, New Jersey – Vancouver 4:2, H. Sedin 0+2
22. únor, NY Islanders – Vancouver 0:4, H. Sedin 0+2
Max Pacioretty zaznamenal ve čtyřech zápasech šest bodů za čtyři branky a dvě asistence. V hodnoceném období byl nejlepším střelcem v lize, výborně si vedl i v hodnocení přítomnosti na ledě při vstřelené nebo obdržené brance. Americký forvard získal šest plusových bodů. Pacioretty pomohl Canadiens k zisku pěti bodů za dvě výhry a jednu prohru po samostatných nájezdech.
16. únor, Detroit – Montreal 0:2, Pacioretty 2+0
18. únor, Ottawa – Montreal 4:2, Pacioretty 1+0
19. únor, Montreal – Florida 2:3sn, Pacioretty 0+1
21. únor, Montreal – Columbus 3:1, Pacioretty 2+0
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -