- Reklama -

Quick s Toffolim dotlačili Kings ke čtvrté výhře v řadě, Andersen a Lundqvist udrželi nulu

- Reklama -

Že střelecká převaha ještě automaticky neznamená výhru, poznali na vlastní kůži hokejisté Minnesoty. V nedělním odpoledním utkání v Los Angeles měli sice navrch, jenže neproměnili ani jednu z pěti přesilových her a to byl jeden z dalších důvodů, proč nedokázali včerejší hokejovou partii na ledě Staples Center vyhrát.
Wild vyslali na domácí svatyni celkem 41 puků, gólman Jonathan Quick byl ale fantastický a téměř 47 minut vydržel odolávat všem nájezdům soupeře. O šanci na 33. čisté konto v kariéře ho za stavu 2:0 pro Kings připravil sváteční střelec Matt Cooke. Ten stál ve správnou chvíli na správném místě a z bezprostřední blízkosti umístil svou bekhendovou střelou k bližší tyči.
Kings toho včera směrem dopředu skutečně moc nepředvedli, za celý zápas vyprodukovali jen 16 střel. Na řádné místo určení dorazily jen dvě z nich, ale i to stačilo obhájcům Stanley Cupu k tomu, aby nakonec brali oba body. Cestu k jejich čtvrté výhře v řadě otevřel Tyler Toffoli, jenž ve 14. minutě zužitkoval přesilovou hru. Stejný hráč si v úvodu poslední třetiny připsal asistenci u rozdílové trefy Tannera Pearsona.
NHL měla v neděli na programu čtyři zápasy a hned ve dvou z nich udrželi brankáři čisté konto. Naprosto bezchybným výkonem se prezentovali Frederik Andersen a Henrik Lundqvist. Prvně jmenovaný si připsal premiérové čisté konto v National Hockey League, když 28 zákroky dovedl Anaheim k výhře 3:0 nad St. Louis.
Pětadvacetiletý Dán se včera zapsal do historických statistik jako druhý gólman, který dokázal vyhrát 25 z prvních 30 startů v základní části NHL. Před ním se to povedlo pouze strážci bostonské svatyně Rossu Brooksovi v rozmezí let 1972-74. Hlavním hvězdou utkání byl vyhlášen Sami Vatanen. Finský forvard přispěl k triumfu Ducks dvěma přesilovkovými góly, na oba mu přihrál Ryan Getzlaf.
Zkušený Švéd Henrik Lundqvist uhájil v zámořské soutěži už své 51. čisté konto. V duelu proti San Jose zlikvidoval všech 33 střel a výrazně se tak podepsal pod výhru Jezdců 4:0. Vítěznou branku vsítil v čase 33:01 Lundqvistův krajan Carl Hagelin. Rozhodující pasáž zápasu se odehrála v závěrečné minutě prostředního dějství, v níž domácí vsítili dvě branky během čtyř sekund.
O vyrovnání klubového rekordu se postarali Martin St. Louis a aktuální lídr střeleckých tabulek Rick Nash. Podobný kousek se 9. října 1991 povedl Kingovi a Patrickovi v klání s NY Islanders (Patrick ale poslal puk do prázdné branky při závěrečné power play soupeře). Konečnou podobu výsledku stanovil svou první brankou v NHL dvaadvacetiletý křídelník Kevin Hayes.
Hokejisté Calgary porazili Winnipeg 4:1, když nepříznivý stav 0:1 otočili třemi góly v druhé třetině. Za záda českého brankáře Ondřeje Pavelce prošly pokusy Dennise Widemana, Johnnyho Gaudreaua a Masona Raymonda, ten navíc připojil dvě asistence a byl vyhlášen hlavní hvězdou večera. Poslední změnu na ukazateli skóre se zasloužil T.J. Brodie.
Pro úplnost dodejme, že nulu na kontě Jonase Hillera umazal v polovině úvodní třetiny Mark Scheifele. Flames ve winnipežské aréně MTS Center ukončili šňůru šesti zápasů na hřištích soupeřů s bilancí čtyři výhry a dvě prohry. V úterý se poprvé od 8. října představí domácím fanouškům v utkání s Tampou Bay.
Matt Hunwick zachraňuje na brankové čáře čisté konto Henrika Lundqvista

Příští zápas v TV: Edmonton – Tampa Bay, po/út 20. říjen, 03:35, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -