- Reklama -

Rádi by slyšeli ano. Na Floridě budou šťastní, když Jágr zůstane

- Reklama -

Vzhledem k současnému postavení v tabulce (1. místo v Acesivnhl-logo-150x150-3tlantické divizi s pětibodovým náskokem na Tampu) určitě nečeká Pantery při blížící se uzávěrce přestupů výprodej kádru. Hokejisté, kterým v létě končí smlouvy, nemusí trnout v obavách, zda se nestanou předmětem výměny. Rovněž Jaromír Jágr má téměř stoprocentní jistotu, že tuto sezónu na Floridě dohraje. A vedení tamního hokejového klubu věří, že nejen tuto.
„Zatím nás to nemusí trápit, ale byli bychom šťastni, kdyby se po sezóně vrátil,“ říká generální manažer Dale Tallon. „Jsem si jistý, že mi Jaromír dá včas vědět. Přijde a řekne, že chce zůstat nebo jednat o novém kontraktu.“
„Občas na to přijde řeč,“ dodá šéf Panterů s tím, že k formálním rozhovorům zatím ale ještě nedošlo.


KVÍZ: Jak dobře znáte Jaromíra Jágra?


Třetí nejlepší střelec v historii NHL od svého návratu do zámoří v roce 2011 podepisuje nové smlouvy vždy jen na rok. První kontrakt s Philadelphií zněl na 3,3 miliónu, následovala smlouva s Dallasem za 4,55 mil. dolarů. V jejím průběhu byl vyměněn do Bostonu, před dalším ročníkem se upsal za dva milióny (a další dva jako případné výkonnostní bonusy) New Jersey. Podobným způsobem se s Devils dohodl i v roce 2014, jen základní mzdu měl o půldruhého miliónu vyšší. Také Jágrova současná smlouva s Panthers má hodnotu 3,5 miliónu + 1,9 mil. na prémiích.
Kladenský rodák je ve svém současném působišti nejen nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem, ale především učitelem pro mladíky Jonathana Huberdeaua a Aleksandera Barkova. Tuhle roli si užívá stejně jako hraní hokeje vůbec.
„Není důvod odcházet. Miluju tuhle hru. Jestliže můžu hrát v NHL, proč bych nepokračoval,“ pronesl po sobotním utkání s Winnipegem, v němž se díky dvěma brankám posunul v historických tabulkách před B Bretta Hulla.
Snad to byl i vzkaz vedení Panthers, že můžou doufat.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -