- Reklama -

Radim Vrbata v neděli odpíská sezónu i svou kariéru

- Reklama -

Člen zlaté hokejové generace Radim Vrbata v sobotu oznámil, že tato sezóna je poslední v jeho kariéře. Útočník Floridy se s aktivním hokejem rozloučí v nedělním duelu s Bostonem.
„Rozhodli jsme se už před sezónou. Mám tři syny, nejstarší má devět let. Je ve věku, kdy se potřebuje nadobro vrátit do Česka, aby dohnal češtinu, školu a vše kolem,“ sdělil médiím šestatřicetiletý mladoboleslavský rodák. Podle Vrbaty nastal čas předat místo mladším hráčům.


Vrbata podepsal v létě s Panthers roční kontrakt v hodnotě 3,75 mil. dolarů. Ve 42 zápasech si připsal pět gólů a devět asistencí.
Mistr světa z roku 2005 hrával v minulosti také za Arizonu, Vancouver, Tampu, Chicago, Carolinu a Colorado, které jej v roce 1999 draftovalo z celkového 212. místa. V NHL odehrál 1057 zápasů, ve kterých vsítil 284 gólů a přidal 339 asistencí.
Panthers přišli o možnost postupu do play-off po sobotní výhře Flyers nad Rangers. Soubojem s Bruins tak završí letošní sezónu.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -