- Reklama -

Radko Gudas se po 10 měsících vrátil do NHL. Nešetřil sebe ani soupeře

- Reklama -

cesivnhl-logo-150x150-3Český hokejista Radko Gudas opět rozdává hity v National Hockey League. Po deseti měsících pauzy zaviněné zraněním kolena se zadák Philadelphie v pondělním zápase mezi Flyers a Floridou Panthers (1:0) vrátil na scénu nejprestižnější hokejové soutěže světa.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Poslední soutěžní utkání odehrál Gudas 29. prosince 2014 ještě v dresu Lightning proti Torontu Maple Leafs. Začátkem ledna musel podstoupit operaci kolena, po které pro něj loňská sezóna předčasně skončila.
Ovšem ani jeho zdravotní stav nezabránil činovníkům Tampy Bay, aby ho těsně před uzávěrkou přestupů vyměnili spolu s první a třetí volbou v letošním draftu do Philadelphie za jiného zadáka Braydona Coburna.
Premiéry v dresu nového zaměstnavatele se Gudas dočkal 12. října ve třetím utkání Flyers v letošním ročníku NHL. Pětadvacetiletý rodák z Prahy zvládl v duelu s Panthers 24 střídání, na ledě strávil 16 minut a 40 sekund.
Do statistik si připsal jeden plusový bod za přítomnost na ledě při vstřelené brance, na branku soupeře vyslal jednu střelu, zblokoval čtyři střely a rozdal pět hitů, což dokázal pouze už jen jeho spoluhráč Brayden Schenn. Na lavici hanby odseděl Gudas čtyři minuty.
Svá očekávání a dojmy zhodnotil syn bývalého reprezentanta Lea Gudase v rozhovoru s reportérem Českého rozhlasu Františkem Kunou.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -