- Reklama -

Rakell zůstává v nemocnici, v nominaci Švédska na Světový pohár ho nahradil Berglund

- Reklama -

Další změnu oproti původní nominaci na Světový pohár v Torontu musel udělat trenér hokejistů Švédska Rikard Grönborg. Nemocného útočníka Rickarda Rakella z Anaheimu Ducks nahradí forvard St. Louis Blues Patrik Berglund. V podělí to potvrdil Švédský hokejový svaz.
Rakell se dostal do výběru Tre Kronor jen díky zdravotní absenci dvaatřicetiletého centra Alexandera Steena ze St. Louis, který se na začátku června podrobil operaci ramena a nestihl se dát do startu turnaje zcela zdravotně do pořádku.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


O devět let mladší Rakell nastoupil v prvním přípravném utkání Švédska proti Finsku v Helsinkách. Během 20 střídání strávil na ledě 13 minut a 47 sekund, do statistik si připsal jednu asistenci, jednu střelu na branku a jeden záporný bod v přítomnosti na hrací ploše při vstřelených a obdržených brankách.
Místo startu v sobotní domácí odvetě putoval kvůli žaludečním problémům do nemocnice v Göteborgu, kde zůstal hospitalizován. Kvůli těmto potížím neodletěl s týmem na závěrečné soustředění do Washingtonu, kde Švédsko ve středu odehraje poslední přípravný zápas proti Týmu Evropy.
„Protože se jeho zdravotní stav se oproti sobotě vůbec nezlepšil, musel nastoupit do nemocnice, kde podstupí všechna potřebná vyšetření a následnou léčbu,“ sdělil médiím kouč Švédska Rikard Grönborg.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Rakell si v uplynulé sezoně v National Hockey League připsal v 72 zápasech 43 bodů za 20 branek a 23 asistencí. V sedmi duelech play off zaznamenal gól a přihrávku.
„Sužují ho velké bolesti břicha. Nemůže vůbec jíst. Je v nemocnici, dostává infuze a léky proti bolesti,“ uvedl v Orange County Register Eric Stephens.
Zatímco Rakell může na svou první velkou mezinárodní akci v kariéře zapomenout, jeho náhradník, Patrik Berglund, má ve sbírce olympijské stříbro ze Soči a stříbro a bronz z mistrovství světa. Osmadvacetiletý centr se loni na podzim podrobil operaci ramene a po zotavení odehrál 42 utkání v základní části NHL (10+5) a 20 v play off (4+5).
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -