- Reklama -

Rangers další domácí ztrátu nepřipustili

- Reklama -

Na hořkou porážku 1:2 z úvodního zápasu, v němž inkasovali rozdílovou branku 1,3 sekundy před koncem třetí třetiny, dali zapomenout hokejisté New Yorku Rangers, kteří v domácí odvetě porazili Washington 3:2 a srovnali stav série na 1:1.
Na rozdíl od předchozího klání se Jezdci dokázali prosadit v první třetině, v níž přestříleli soupeře v poměru 15:4 a po necelých šestnácti minutách vedli už 2:0. První změny na ukazateli skóre se fanoušci v ochozech Madison Square Garden (18 006 diváků) dočkali už po 38 sekundách hry. Postaral se o ni americký křídelník Chris Kreider, který po akci Jespera Fasta a Dereka Stepana dorážel do prázdné branky.
„Museli jsme zapomenout na čtvrteční noc a soustředit se na to, abychom odehráli kvalitní zápas. Samozřejmě nám pomohla rychlá branka,“ řekl kouč domácího celku Alain Vigneault.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Capitals mohli odpovědět Alexandrem Ovečkinem. Ruský kanonýr se v 5. minutě zjevil úplně sám před Henrikem Lundqvistem, švédský gólman se ale vytáhl s parádním zákrokem a udržel svému týmu těsné vedení.
„Henrik byl naprosto fenomenální. Ale vůbec mě to nepřekvapuje. Pořád je to ten náš starý dobrý Hank. Ještě ho budeme potřebovat,“ pochválil svého spoluhráče Derek Stepan.
Do dvoubrankového trháku poslal Blueshirts zkušený zadák Dan Boyle, který krásnou ranou od modré čáry vymetl pavučiny v soupeřově bráně. Forvard Caps Joel Ward se tak musel předčasně vrátit z trestné lavice.
Hosté ve druhé třetině přidali na obrátkách a mnohem častěji se dostávali do gólových příležitostí. V čase 31:16 našel Ovečkin zcela volného Jevgenije Kuzněcova, ale Lundqvist byl na místě a nebezpečnou situaci vyřešil fantastickým zákrokem vyrážečkou.
„Po čtvrtečním utkání jsme byli naštvaní. Hodně mi to vadilo, takže se pak snažíte přenést tuto energii do dalšího zápasu. Od začátku jsme byli odhodlání vyhrát. Odehráli jsme asi nejlepší první třetinu v play off,“ sdělil Lundqvist, který si připsal třicet bezchybných zákroků.
Capitals odčarovali kouzlo domácího brankáře až v závěru 34. minuty. Po Kuzněcovově nahození pálil do připraveného gólmana Jason Chimera. K odraženému puku se dostal výše jmenovaný strůjce této akce a zblízka vstřelil kontaktní branku na 1:2. Dvoubrankový náskok vrátil Jezdcům Derick Brassard, když v čase 46:07 procedil puk mezi betony Bradena Holtbyho. Asistenci si připsali Martin St. Louis a Rick Nash.
Hokejisté Washingtonu se ale znovu dostali na dostřel. Svoji typickou akci předvedl Ovečkin. Moskevský rodák ve středním pásmu rozkmital nohy, převzal Wardovu přihrávku, krásně se prosmýkl mezi dvěma obránci a v pádu vsítil svou čtvrtou branku v play off. V tu chvíli zbývalo do konce zápasu devět a půl minuty. Caps tedy měli stále dost času na vyrovnání, avšak i přes závěrečnou snahu se jim to nepodařilo.
„Wow,“ obdivně vydechl Ward. Opět to byla neuvěřitelná individuální akce. Alexandrův gól nás vrátil do hry. Velká škoda, že jsme v závěru nedokázali vstřelil ještě jednu branku.“

Třetí zápas série se hraje v pondělí ve washingtonské aréně Verizon Center. „Nevyšel nám začátek a to nám hodně ublížilo. Vždycky když v Madison Square Garden prohráváte 0:2, je pak hodně těžké se vrátit do zápasu. Na příští zápas musíme být zase připravení,“ řekl novinářům útočník Caps Jason Chimera.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -