- Reklama -

Rangers pokazili Chicagu vzpomínky na Stanley Cup

- Reklama -

Hokejisté Chicaga začali nový ročník NHL malou oslavou na připomínku posledního vítězství ve Stanley Cupu. Jenže po zápase v United Center nakonec slavili jejich soupeři z New York Rangers. Jezdci vyhráli 3:2, přičemž všechny góly vstřelili už v první třetině.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jezdci domácí zaskočili už po necelých dvou minutách, kdy skóre otevřel Oscar Lindberg a poté měli hosté i další šance. Až v patnácté minutě Artěmij Panarin po parádní přihrávce Patricka Kanea vyrovnal.
Po dvou minutách ale Kevin Klein při signalizovaném vyloučení znovu dostal Rangers do vedení a necelou minutu před první přestávkou ujela domácí obraně dvojice Hayes – Kreider, a dojíždějící Derek Stepan přidal třetí zásah.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Chtěli jsme začít dobře a první třetina nám teda opravdu vyšla,“ usmíval se po zápase útočník Rangers Stepan. „Ve druhé a třetí části jsme trochu zaspali. Ale i tak jsme nakonec zápas dokázali zvládnout,“ dodal autor vítězné branky.
Chicago přitom hosty přestřílelo 34:27, z toho 14:7 v poslední třetině, ale brankář Henrik Lundqvist byl ve skvělé formě.
„Myslím, že všichni kluci odvedli skvělou práci. Domácí předvedli několik dobrých šancí, ale měli jsme jejich hru dobře přečtenou,“ řekl po zápase Lundqvist.
„V první třetině jsme trochu váhali se střídáním. A s pukem jsme byli vždy trochu pomalejší než soupeř. Postupem času jsme se zlepšovali a pár věcí se nám povedlo, ale to už bylo příliš pozdě,“ litoval po utkání trenér Blackhawks Joel Quenneville.

Největší zásluhu na vítězství měla řada J.T. Millera s Lindbergem a Stalbergem.
„Měli jsme na sehrání jen týden a jeden přípravný zápas. Ale pořád jsme spolu mluvili na střídačce i v kabině a myslím, že jsme na stejné vlně. S Oscarem už jsme spolu hrávali v Hartfordu a Viktor je úžasný talent, vždycky každému ujede. Myslím si, že naše lajna odvedla dobrou práci,“ řekl Miller.
Z tábora hokejistů Chicaga tak mohl mít radost jen Artěmij Panarin, jenž vstřelil svůj první gól v NHL.
„Moje emoce byly úplně nejvýše, jak si můžete představit. Snažil jsem se uchovat vzpomínky na tu atmosféru v hledišti, která mě úplně pohltila. Skoro jsem nic neslyšel. A byl jsem strašně šťastný. Velká škoda, že jsme nevyhráli.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -