- Reklama -

Rangers se zachovali strašně, pustil se Zuccarello do bývalého mančaftu

- Reklama -

Mats Zuccarello není spokojený s tím, jak jeho někdejší tým Rangers zachází s legendou Newyorčanů Henrikem Lundqvistem. Svůj postoj vyjádřil pro Roye Kvatningena z norského portálu VG.
„Je to neuctivé. Stárne, ok, a oni disponují dalším dobrým gólmanem, ale měli ho nechat chytat v zápasech, ve kterých (Igor) Šesťjorkin nehrál,“ rozpovídal se forvard Minnesoty.

Tahle COOL trička NHL chceš!

Lundqvist zaznamenal v tomto ročníku výrazný pokles odchytaných zápasů poté, co byl 24letý nováček Šesťjorkin povolán z AHL a v prvním týmu více než zaujal.
Mladý Rus debutoval v NHL 6. ledna letošního roku za situace, kdy Lundqvist ani náhradník Alexandar Georgiev nebyli schopní stlačit svůj průměr pod tři góly na zápas.
Později během Šesťjorkinových absencí začal klub upřednostňovat v bráně před Lundqvistem i Georgieva. Švédský velikán byl od 6. ledna nasazen z 29 možných utkání jen čtyřikrát.
„Je to absolutně strašné, jak se k němu chovají,“ pokračoval Zuccarello. „Myslel by si někdy někdo, že se tohle stane Henriku Lundqvistovi? Nikdo.“

Švédský ráj. Backlund si užívá nevídaného liberalismu

Se třemi brankáři na scéně musí Rangers zvažovat další možnosti. Šesťjorkinovi i Georgievovi je 24 let, zatímco Lundqvistovi chybí jen dva roky do čtyřicítky. „Králi Henrikovi“ zbývá z jeho kontraktu s cap hitem 8,5 mil. dolarů ještě jedna sezóna, přičemž není vyloučeno, že jej tým za současné situace v brankovišti vykoupí ze smlouvy.

Zuccarello vidí mezi přístupem Rangers k Lundqvistovi a k němu určité podobnosti. Připomeňme si, že New York jej vytrejdoval do Dallasu v roce 2018 během uzávěrky přestupů.
„Nikdy bych si nemyslel, že se mi to stane. V mých očích jsem byl ten, kdo v Rangers zakončí svou kariéru. A myslím si, že Hank měl taky,“ podotknul 32letý Nor. „Všechno bylo fajn a klapalo, ale pak se management rozhodnul a vy jste jim za nic nestáli.“
Lundqvist, kterému patří v historických tabulkách NHL v počtu výher šesté místo, odchytal v aktuální sezóně 30 duelů s průměrem 3,16 gólu na utkání a úspěšností 90,5 procenta.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -