- Reklama -

Rangers sice vyhráli základní část NHL, v play off ale vysoká očekávání nenaplnili

- Reklama -

Základní část NHL si newyorští Jezdci podmanili. V 82 zápasech 97. ročníku nejprestižnější hokejové soutěže světa vyhráli 53 utkání, nasbírali 113 bodů a potřetí ve své klubové historii získali Prezidentovu trofej (1992, 1994, 2015). Před druhým Montrealem měli náskok tří bodů a do bojů o Stanley Cup vstupovali v roli mírného favorita.
„Vyhrát základní část je zavazující. Pro náš tým to je jen první krok k tomu, kam se chceme dostat. Jsem na naši partu hrdý, ale všichni si uvědomujeme, že budeme posuzováni podle toho, co předvedeme v play off,“ upozorňoval před zhruba šesti týdny kouč Blueshirts Alan Vigneault.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dobře poskládaný tým s kvalitním brankářem Henrikem Lundqvistem a třetím nejlepším kanonýrem letošní sezóny Rickem Nashem (42 gólů) pomýšlel na to, že si spraví chuť po loňském neúspěšném finále s Los Angeles a po jednadvaceti letech ukončí čekání na Stanleyův pohár.
Jenže výsledky ze základní části v play off mnoho neznamenají. Prezidentova trofej se uděluje od roku 1986 a po jejím zisku se podařilo vyhrát legendární pohár jen sedmi týmům. Díky triumfu v roce 1994 jsou Jezdci jedním z nich, letos se jim ho ale zopakovat nepodaří. Rozhodla o tom jejich prohra 0:2 s Tampou Bay v pátečním sedmém utkání finále Východní konference.
„Samozřejmě, že nás to hrozně mrzí,“ uvedl Lundqvist. „Je těžké dostat se až takhle daleko. V NHL je tolik kvalitních mužstev a my jedno takové máme. Jsem hrdý, že jsem součástí tak skvělého týmu. S tímto pocitem se budu snažit vyrovnat s tím zklamáním, ale bude to těžké. Byli jsme takový kousíček od finále.“
Druhý gól Bolts vstřelil Ondřej Palát. V čase 51:17 unikli hosté do rychlého přečíslení tři na dva, Tyler Johnson přesnou přihrávkou našel Paláta a český útočník uspěl prudkou střelou nad Lundqvistovu lapačku. „Cítil jsem, jako by v tom okamžiku celá budova umřela,“ řekl švédský brankář.
Jedním z hlavních důvodů, proč jízda Rangers skončila těsně před branami finále, byla neschopnost využít tlak domácího prostředí ve svůj prospěch. Tři ze čtyř proher v sérii proti Lightning utrpěli Blueshirts před vyprodanými ochozy Madison Square Garden (zápas číslo 2, 5 a 7).

Navíc se stali prvním týmem v dějinách ligy, který nedal v pátém a sedmém domácím zápase ani gól. Jezdci vstřelili ve čtyřech domácích utkáních jen čtyři góly oproti sedmnácti na hřišti floridského celku. „Nikdo to nechápe,“ konstatoval zklamaně americký centr Derek Stepan.
Po prohře s Tampou Bay byli hokejisté Rangers hodně zamračení, většinou mluvili v krátkých větách. Také na Danu Girardim bylo zklamání ze semifinálového vyřazení patrné. „Je opravdu zklamáním, že jsme nedostali další šanci zahrát si o Stanley Cup,“ prohlásil jednatřicetiletý zadák. „Nerad to říkám, ale roky mi přibývají a taková šance jako letos už se třeba nemusí nikdy naskytnout.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -