- Reklama -

Rasismus nemá v hokeji místo, říká dotčený hráč

- Reklama -

Fanda NHL
Bokondji Imama má za sebou velmi nepříjemný zážitek. Černošský útočník hrající v AHL se stal v pondělí obětí rasistických nadávek ze strany obránce Bakersfieldu Condors Brandona Manninga. Člen záložního celku Oilers se mu sice za své výroky omluvil, 23letý rodák z Montrealu se přesto dívá na jeho útočná slova s nejvyšším despektem.
O incidentu, který vyústil v Manningovu pětizápasovou suspendaci, jsme vás informovali ZDE.

Imama, který hájí barvy farmy Los Angeles v Ontariu, se k události vyjádřil ve středu.
„Trvalo mi určitý čas, než jsem se tím, co se stalo na ledě proti Bakersfieldu, prokousal,“ citují jej oficiální stránky NHL. „To, co se tam událo, je neštěstím pro všechny zúčastněné. Bez ohledu na to, jak intenzivní nebo vyhrocené je utkání, nemají tyto věci v hokeji své místo a neexistuje pro ně omluva.“
„Jsem nesmírně hrdý na svůj afrokanadský původ a stojím za všemi hráči, kteří jsou ve stejné situaci jako já,“ pokračoval hokejista, jehož v roce 2015 draftovala Tampa Bay z celkového 180. místa.

„Chtěl bych poděkovat Los Angeles Kings, Ontariu Reign, Edmontonu Oilers a Bakersfieldu Condors za jejich profesionalní snahu pomoci mi s tím vším se vyrovnat. V neposlední řadě nemůžu vynechat ani svou rodinu a přátele, kteří mě nepřestávají milovat a podporovat,“ dodal hráč.
Imama zakončil proslov tím, že se k tématu již nebude dále vyjadřovat.
- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -