- Reklama -

Ray Shero: Nahradit Larssona nebude snadné, ale Hall byl příliš velké lákadlo

- Reklama -

Jako velmi překvapivý vnímala většina odborníků i fanoušků trejd Taylora Halla a Adama Larssona. Edmonton, dobře známý ohromnou útočnou silou, nutně potřeboval kvalitního obránce a tak se rozhodl poslat do New Jersey jedno z nejlepších levých křídel v lize a přijmout za něj kvalitního obránce. Trejd je obecně komentován tak, že si pomohli spíš Devils.
Generální manažer Ray Shero se rozpovídal pro noviny, jak vše probíhalo. Šance získat útočníka Hallova kalibru se prý nenaskýtá každý den a když přišla, Shero se nerozpakoval jednat.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Vyšlo to parádně,“ pochvaloval si šéf Devils. „Mají tolik talentovaných mladých útočníků a dalšího v Buffalo minulý týden draftovali,“ připomněl GM New Jersey, že jeho kolega Ray Chiarelli mohl jednoho kvalitního forvarda klidně postrádat.
Edmonton skutečně ztrátou Halla oslabil, nicméně další zásobu talentu mezi forvardy stále má. Obrovský potenciál nabízí Connor McDavid, jak už bylo řečeno, dalšího výborného útočníka Oilers získali, když v Buffalu draftovali ze čtvrtého místa Fina Jesse Puljujärviho.
Klub Olejářů se na podzim stěhuje do nové arény a rád by tam začal novou éru. Hlavní úkol bude přerušit desetiletou šňůru sezón bez účasti v play off. K tomu je nyní potřeba posílit především defenzivu.
V New Jersey samozřejmě neradi pouštěli jednoho ze svých nejlepších obránců, náhrada ale byla příliš lákavá. „Adama Larssona bude obtížné nahradit, zvlášť takhle narychlo,“ připustil Shero. „Bylo to těžké, ale když máte šanci získat Taylora Halla, jednoho z nejlepších křídelních útočníků v lize…“
Devils kvalitního forvarda nutně potřebují, loni skončili se 184 nastřílenými góly poslední v lize. S Hallem dostali hráče, který může okamžitě naskočit do sestavy a být přínosem.
„Je rychlý, chodí do brány, naší partě toho přinese hodně,“ věří Shero. „Určitě to změní dynamiku celého týmu i způsob, jakým budeme hrát.“
Dodejme, že příchod Taylora Halla snižuje šance Patrika Eliáše na návrat do sestavy Devils. Čtyřicetiletý veterán loni většinu sezóny vynechal kvůli zranění a po návratu v jejím závěru začal znovu věřit, že by mohl přidat v New Jersey celou sezónu. Jako levé křídlo ale hraje na stejném postu jako Hall.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -