- Reklama -

Red Wings pokřtili novou arénu, Martin Frk přispěl v premiéře dvěma góly a jednou asistencí

- Reklama -

Málokdy jsou hokejisté před exhibičním utkáním nervózní, ale tahle sobota byla jiná. Red Wings otevírali novou arénu, kterou budeme od této doby znát pod názvem Little Caesars Arena. premiéra znamenala pro hráče i fanoušky hodně. To se pak i zkušeným hráčům trochu rozklepou kolena.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jednomu muži se nohy rozhodně nepodlomily. Český útočník Martin Frk, který už několik let bojuje o dres Detroitu, udělal možná důležitý krok k proniknutí do sestavy slavného klubu. Frk ve 26. minutě otevřel skóre utkání a ve 43. minutě ho uzavřel. Dvěma přesnými zásahy a jednou asistencí pomohl Red Wings k výhře nad Bostonem 5:1.
Mantinely přeskakoval s Dylanem Larkinem a Anthonym Manthou a šlo jim to výborně. Oba jeho spoluhráči si připsali po dvou asistencích.
„S Moem (Mantha) jsem hrál v Grand Rapids, s Larksem jsem tolik času nestrávil,“ řekl třiadvacetiletý rodák z Pelhřimova. „Je potěšením hrát s těmito dvěma kluky. Užil jsem si to. Snažil jsem se jim nepřekážet a nacházet si volné prostory,“ dodala první hvězda zápasu.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Jinak to byl pro celou kabinu Rudých křídel nevšední zážitek. „Chlapi říkali, že byli trochu nervózní, málokdy cítíte něco takového v přípravném zápase,“ řekl Frans Nielsen, autor dvou branek a jedné přihrávky. „Byla to zábava. Potřebovali jsme určitě takový zápas, abychom si začali věřit.“
Pro Detroit to bylo první vítězství ve čtvrtém přípravném utkání. „Věděli jsme dlouho dopředu, že v sobotu budeme hrát v silné sestavě, byl to ale první zápas v Little Caesars Areně, takže vítězství znamenalo hodně,“ dodal Nielsen.
Příprava slouží hlavně k vyzkoušení nových, mladých hráčů, takže Boston nebyl v plné síle. Trenér domácích si toho byl vědom. „Oblékli jsme do výstroje skutečně silný tým, jim zřejmě někteří dobří hráči scházeli. Nicméně tohle vítězství posiluje naší identitu,“ řekl Jeff Blashill.
Jinak si trenéři i hráči na novou arénu hlavně zvykali. „Bylo vážné skvělé to zažít,“ dodal k premiéře kouč Red Wings. „Bude to hlučná budova. Na konci, když slavili, to bylo hodně hlasité.“
Hráči se aklimatizovali rychle, i když některé detaily jim také činily potíže. „Na začátku jsme si museli zvyknout, kde jsou třeba hodiny pro trestnou lavici,“ odhalil nové maličkosti Nielsen. „Je to hodně nového. Všechno jsme ale vyřešili a nakonec jsme se cítili dobře.“
Embed from Getty Images

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -