- Reklama -

Red Wings se nevzdávají. Pokusí se vrátit sérii do Detroitu

- Reklama -

Těžký úkol dnes čeká na hokejisty Detroitu ve snaze o zvrat v sérii prvního kola play off NHL. S Tampou Bay po úterní těšné prohře 2:3 prohrávají 1:3 na zápasy. První mečbol floridského celku budou Rudá křídla odvracet na soupeřově ledě v Amalie Arena.
V dosavadním průběhu série trápí družinu trenéra Jeffa Blashilla především žalostná produktivita. V každém utkání zaznamenali Red Wings dvě branky. „Střelecky se nám nedaří, musíme se zlepšit,“ uvědomuje si dvaačtyřicetiletý lodivod populárního mužstva z Hockeytownu.
„Jednoduše řečeno, musíme i nadále věřit tomu, co děláme,“ nechal se slyšet útočník Detroitu Henrik Zetterberg. „Musíme víc střílet a je třeba mít odvahu chodit před branku a do dalších míst, kde to nejvíc bolí.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Lité boje v nastavbové části soutěže rozhodují detaily. V druhém domácím utkání doplatil Detroit na špatnou hru svých speciálních formací. Red Wings nevyužili ani jednu ze čtyř početních výhod a všechny tři branky inkasovali v oslabení (Tampa měla pět přesilovek).
„Lightning měli velmi dobré přesilovky. Snažili jsme se je eliminovat, jenže se nám to nepovedlo. Musíme v oslabení hrát chytřeji a nepouštět je k takovým střelám,“ konstatoval po zápase český gólman, který si připsal 30 bezchybných zákroků.
„V úterním utkání předvedl soupeř ve hře v početní výhodně několik pěkných akcí. Toto se bohužel o našem týmu říct nedá,“ uvedl kouč Blashill.
Detroit sehrál ve čtyřech duelech s Tampou Bay celkem 21 přesilovek, využil pouze jednu. „Musíme se více snažit ohrožovat jejich brankáře a dostávat se do šancí. Zatím nám v tom dobře brání, ale teď už musíme najít způsob, jak se přes ně dostat,“ burcuje své spoluhráče kapitán Zetterberg.
Hodně za očekáváním zatím zůstávají výkony největších opor Detroitu. Zetterberg s Pavlem Dacjukem vyprodukovali dohromady jen jeden kanadský bod. To když ve 38. minutě třetího utkání zvýšil švédský forvard vedení Wings na 2:0.
Zetterberg sice usměrnil puk do sítě bruslí, rozhodčí ale po poradě u videa konstatovali, že nešlo o úmyslné kopnutí. „Musíme hrát mnohem lépe a být daleko víc produktivní. Vůbec nejsem spokojený s tím, co dosud předvádím. Musím přidat!“ přiznal sebekriticky.
„Zabrat musí celý tým,“ míní Blashill. „Potřebujeme proměňovat šance, do kterých se dostáváme,“ doplňuje.
Pětadvacátou účast v bojích o Stanley Cup v řadě si Red Wings zajistili s odřenýma ušima. Dnes večer budou mít v Tampě co dělat, aby si svoje působení v play off minimálně o jeden zápas prodloužili. Pokud se jim to podaří, bude se hrát další zápas série v neděli v Joe Louis Arena.
„Nemá cenu nějak předbíhat. Musíme se koncentrovat pouze na to, abychom ve čtvrtek vyhráli. Na zápas v Tampě se těšíme,“ říká Zetterberg.
Stejného názoru je i jeho krajan Niklas Kronwall. „Neskládáme zbraně, chceme ještě sérii vrátit do Detroitu. Nic jiného nás v tuto chvíli nezajímá,“ uzavírá pětatřicetiletý obránce.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -