- Reklama -

Red Wings si musí poradit bez Dacjuka. Znovu…

- Reklama -

Nepřezdívá se mu Magic Man pro nic za nic. Pavel Dacjuk patří již celou dekádu k největším hvězdám NHL, naneštěstí poslední dobou více marodí, než hraje. Ruský útočník byl stažen ze sestavy Red Wings těsně před zahájením pátečního duelu proti New Jersey. Jeho tým sice zvítězil 4:2, ale kvůli problémům s třísly se Dacjuk nedostal do hry. A nejinak tomu bude i v případě dnešního utkání proti Tampě Bay.
Šestatřicetiletý forvard vynechal už úvodních pět zápasů letošního ročníku, když ho trápily problémy s ramenem. Následně odehrál osm utkání, ve kterých nasbíral 10 bodů (5+5). Ale teď je znovu mimo hru. „Nevím, kdy se vrátí, jestli se vůbec vrátí. Zatím nemám k dispozici přesnější údaje. Pouze se snažíme dát dohromady naše útočné formace,“ řekl trenér Mike Babcock.
Jeho tým už si pomalu zvyká na to, že i bez Dacjuka to musí fungovat. Jen loni vynechal rodák ze Sverdlovska 37 zápasů, čili skoro polovinu základní části. Detroit se přesto probojoval do play off, když se vyrovnal i s absencí další superstar Henrika Zetterberga. Něco podobného se může opakovat i letos.
V posledních deseti zápasech, během kterých byl Dacjuk nuceně jen mezi diváky, si Red Wings připsali sedm vítězství a pouze dvakrát vyšli bodově naprázdno. Detroit se tak naučil vítězit i bez služeb ruského útočníka, nicméně nikdo si nepřeje, aby byl závěr Dacjukovy kariéry lemován jedním zraněním za druhým.
„Je to Magic Man a dokazuje to v každém zápase. Pokaždé, když proti sobě hrajeme na tréninku, vytáhne nějakou brilantní fintu. Neustále přichází s novými kousky, které ještě nikdo nepředvedl. Navíc je to neuvěřitelný dříč, na trénincích a v posilovně si dává do těla víc, než drtivá většina hráčů, které jsem poznal,“ řekl obránce Brendan Smith.
I když se Red Wings naučili být úspěšnými i bez Dacjuka v sestavě, ruského útočníka nelze tak snadno nahradit. „Každý hráč ze sebe musí dostat víc, když nám chybí Pavel. Je jedním z nejlepších hokejistů světa. Na druhou stranu je tu příležitost pro jiné hráče, aby zabojovali o volná místa. Třeba Riley Sheahan a Luke Glendening teď dostávají více času na ledě a mají za sebou několik povedených zápasů. Je to zkrátka možnost se zviditelnit a vybojovat si stabilní místo v sestavě,“ řekl Smith.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -