- Reklama -

Reinhart a Goldobin se dočkali premiérové trefy v NHL

- Reklama -

Sam Reinhart (Kanada, 19 let)

Post a klub: centr, Buffalo Sabres
Draft: Buffalo, 1. kolo v roce 2014, 2. celkově
Bilance v NHL: 14 zápasů, 1+2


Talentovaný útočník Sam Reinhart se ve 14. zápase v NHL dočkal své premiérové trefy. Devatenáctiletému Kanaďanovi se jí podařilo dosáhnout ve 3. minutě sobotního duelu na ledě Tampy Bay. Naneštěstí pro Sabres to byla jejich jediná branka v zápase, který vyhrály Blesky 2:1.
„Bylo skvělé dát braku tak brzy po začátku utkání, spoluhráči mi velmi pomohli zvednout sebevědomí. Vidět puk přejít brankovou čáru, je skutečně vzrušující pocit,“ sdělil Reinhart. „Začali jsme dobře, soupeře jsme dostali pod tlak. Měli bychom ale najít způsob, jak v tom vydržet celých 60 minut. I v druhé a třetí třetině jsme pořád měli dost šancí. Předváděli jsme místy slušný hokej,“ dodal.

Nikolaj Goldobin (Rusko, 20 let)

Post a klub: pravé křídlo, San Jose Sharks
Draft: San Jose, 1. kolo v roce 2014, 27. celkově
Bilance v NHL: 2 zápasy, 1+0


Ve svém druhém utkání v nejprestižnější hokejové soutěži světa se poprvé střelecký prosadil Nikolaj Goldobin. Ruský útočník skóroval na ledě New Yorku Islanders, když v úvodu druhé třetiny poslal San Jose do vedení 2:1. Sharks si ale nakonec odvezli z Brooklynu prohru 3:6 a v pátém utkání letošního ročníku NHL přišli o neporazitelnost.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -