- Reklama -

Rekord! Sedmý zápas finále Stanley Cupu bořil televizní milníky

- Reklama -

Hokejové drama mezi Bruins a Blues přineslo v zámoří masivní TV sledovanost.
Sedmý zápas finále Stanley Cupu 2019 si naladilo v USA na stanici NBC 8.7 miliónů diváků, čímž byl v zemi stanoven nový rekord pro zápas NHL. Prvenství doposud drželo sedmé klání série mezi Bostonem a Vancouverem z roku 2011.


O úspěchu svědčí také fakt, že televize NBC byla během utkání nejsledovanější stanicí ve Státech a zaznamenala největší středeční sledovanost od 19. září 2018.
„Do-or-die“ mač bodoval zejména v St. Louis, kde si jej naladilo 60 procent domácností, které měly v danou chvíli puštenou TV. Duel, po němž se Blues radovali ze svého prvního Poháru v klubové historii, překonal ve druhé nejlidnatější metropoli státu Missouru dokonce sledovanost posledního Super Bowlu.


Data sledovanosti televizních pořadů jsou ve Státech současnou metrikou získávány od roku 1994.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -