- Reklama -

Rekordní All-Star Game. Voráček zazářil šesti body, padlo 29 branek

- Reklama -

cesivnhl-logo-150x150-3Včerejší hlavní chod svátečního Utkání hvězd NHL, tedy zápas mezi týmem Foligno a týmem Toews, přinesl hned několik zápisů do historie tohoto tradičního klání, jež se v Columbusu konalo již pošedesáté.
Zatímco v sobotu se z vítězství v dovednostních soutěžích radovali Foligno a spol. v poměru 25:19, hlavní zápas ovládli „hosté“, kteří zvítězili 17:12. Devětadvacet branek je novým historickým maximem All-Star Game. O tři branky byl překonán předchozí rekord z roku 2001, kdy se v Denveru utkal výběr severní Ameriky s týmem zbytku světa. Toewsův celek také překonal rekord v počtu branek vstřelených jedním týmem (17) a v počtu gólů jednoho týmu za třetinu (7).
Druhá třetina, ve které padlo celkem jedenáct branek, se stala gólově nejbohatší třetinou ASG. „Jako gólman z toho nejste zrovna šťastný. Všichni se samozřejmě soustředili na útok, což bylo fajn. Fanoušci přišli, aby viděli góly. Někteří z nich rádi vidí i pěkné zákroky. Nabídli jsme jim trochu obojího, byl to skvělý den,“ řekl Roberto Luongo, jenž pustil ze sedmnácti střel čtyři puky za svá záda.
Nejužitečnějším hráčem zápasu byl vyhlášen Ryan Johansen, útočník místních Blue Jackets, jenž dva góly vstřelil a na další dva přihrál. Cenu MVP mu přiřkli fanoušci prostřednictvím hlasování na Twitteru. Jeho týmu to ale k vítězství nestačilo. Na druhé straně se totiž do historie All-Star Game zapsala dvojice John Tavares – Jakub Voráček.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Tavares jako šestý hráč historie nastřílel v jednom Utkání hvězd čtyři branky. Před ním se to povedlo pouze pětici Gretzky (1983), Mario Lemieux (1990), Gartner (1991), Damphousse (1993) a Heatley (2003).
„Jasně, beru to. Gretzky a Lemieux jsou dva z nejlepších hráčů, kteří kdy hráli hokej, pravděpodobně dva úplně nejlepší, takže je to docela cool,“ smál se Tavares.
Český útočník Philadelphie a nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu sezóny, Jakub Voráček, si podmanil i Utkání hvězd. Šesti body za tři góly a stejný počet asistencí vyrovnal rekord All-Star Game, který držel legendární Mario Lemieux. Další čeští účastníci se zviditelnili shodně dvěma body, Radim Vrbata (1+1) otevíral skóre zápasu, Patrik Eliáš dvakrát nahrával.
„Myslím, že mezi mnou a Lemieuxem je trochu rozdíl. Měl jsem tři druhé asistence, takže bych z toho nedělal vědu,“ tvrdil skromně Voráček. Kromě něj a Tavarese se na gólové kanonádě významně podíleli také pětibodoví Jonathan Toews a Patrice Bergeron. Oba zakončili zápas s bilancí 1+4. Čtyřikrát najdeme v zápise z utkání i jména Aarona Ekblada (0+4), Vladimira Tarasenka (0+4) a Tylera Seguina (2+2). Každý člen Toewsova týmu si připsal alespoň jeden bod.

„Byla zábava mít často puk na hokejce a tvořit hru. Rick Nash a Jakub Voráček odvedli jako zakončovatelé skvělou práci a já měl štěstí, že jsem mohl být na ledě u toho. Dobře jsme se bavili,“ pochválil kapitán Toews své spoluhráče.
Na druhé straně vyčnívali kromě Johansena ještě tříbodoví Kane, Stamkos, Giroux a Ovečkin. „Samozřejmě se cítíte trochu špatně kvůli gólmanům, ale fanoušci to milují. Myslím, že se všichni bavili. Bylo skvělé vidět tohle město. Na tenhle zápas pár let čekali a uspořádali jej výborně,“ vysekl poklonu organizátorům a hostitelskému městu Steven Stamkos.
Mezi účastníky panovala ohledně akce shoda. Hvězdní hráči se do Ohia sjeli během čtvrtku a pátku s tím, že neví, co mají od nadcházejícího víkendu očekávat. Nyní se vracejí do svých klubů s mnoha parádními vzpomínkami.
„Bylo to skvělé. Budu si to pamatovat hodně dlouhou dobu. Užili jsme si každý moment. Navíc se hrálo v Columbusu před našimi fanoušky, kteří tu měli All-Star Game poprvé, tím je to ještě výjimečnější,“ rozplýval se Ryan Johansen, jeden z hlavních hrdinů. V sobotu ovládl dovednostní soutěže a v neděli byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem zápasu.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Marc-André Fleury odchytal za tým Foligno druhou třetinu a z šestnácti střel jich hned sedm prošlo za jeho záda. „Bylo to zřejmě nejdelších dvacet minut mé kariéry. Hrajeme tyhle zápasy proto, aby byla zábava. V určitou chvíli už je to ale frustrující. Za normálních okolností bych byl už dávno venku z branky a nemusel bych dostat sedm gólů,“ komentoval svou bilanci Fleury, jehož úspěšnost zásahů jen lehce překročila padesátiprocentní hranici.

Patrice Bergeron přiznal, že doufal v pátý zásah Johna Tavarese, kterým by útočník Islanders stanovil nové maximum. „Zasloužil si to. Všechno mu tam padalo. Je to skvělý hráč a byla zábava s ním hrát,“ ocenil spoluhráče.
„Cítil jsem se jako s kamarády na ulici, jako bychom s Folignem přestírali, že jsme Ovečkin a Gretzky. Bylo to neskutečné. Jako dítě nečekáte, že by vás tohle někdy mohlo potkat. Pro nás oba bylo hodně těžké dostat se až sem, stálo nás to spoustu dřiny. Podělit se o tenhle zážitek s rodinou a přáteli je něco ohromného. Být tu pro nás byla čest,“ shrnul víkendové dojmy Ryan Johansen.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -