- Reklama -

Richards knokautoval bývalý tým, kalifornské derby pro Ducks

- Reklama -

V první třetině zápasu mezi NY Rangers a Chicagem promítli na kostku nad ledem video oslavující tři sezóny, které v New Yorku strávil Brad Richards. Ve třetím dějství připravil Jezdce bývalý spoluhráč o body. Kanadský veterán byl jediným střelcem duelu dvou elitních celků NHL.
Ve 48. minutě nejprve po Boyleově střele zazvonila tyčka svatyně, kterou strážil Scott Darling, ale hra se vzápětí přenesla na druhou stranu kluziště. Tam dostal Richards dost času a prostoru, aby od zadního hrazení vyjel před bránu a zamířil na Talbotovo rameno.
Druhý z hrdinných Jestřábů Scott Darling poprvé v kariéře, jež zatím čítá deset startů, udržel čisté konto. Statistici mu napočítali 25 zákroků. Blackhawks ztrácejí v Centrální divizi na první St. Louis tři body.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rangers nadále vedou svoji Metropolitní divizi, ale v tabulce celé soutěže se jim i dalším konkurentům odtrhl Anaheim. Kačeři se ve středu utkali s Los Angeles a obhájce titulu zdolali 3:2 v prodloužení. Rozhodující gól vsítil po 45 sekundách přidaného času Ryan Kesler z pravého kruhu, jednalo se o jeho 200. trefu v NHL.
O majitelích dvou bodů mohlo být rozhodnuto už dříve, Ducks ještě necelých pět minut před sirénou vedli, ale nekrytý Justin Williams zařídil hostům delší pobyt. Králové byli ostatně prvními, kdo rozvlnil síť, v 11. minutě využil přesilovku Jeff Carter. Domácí otočili vývoj až v poslední třetině.
V Edmontonu nerozhodlo ani prodloužení, došlo až na nájezdy. Hráči Columbusu v nich uspěli dvakrát ze tří pokusů, na opačné straně povolil Curtis McElhinney skórovat pouze Eberlemu. Gólman Blue Jackets zářil už v základní době a v nastavení, celkově se prezentoval 44 zákroky.
Tři kotouče mu proklouzly v rozmezí 32. a 50. minuty, dvakrát u toho byl Nail Jakupov (1+1). Modrokabátníkům se vydařily nástupy do úvodních dvou třetin. Když se Olejářům podařilo otočit skóre, vrátil hosty okamžitě do hry Mark Letestu tvrdou ranou z vrcholku kruhu.

Foto/Photo by: Sarah A.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -