- Reklama -

Rick Nash: Nastal čas na Stanley Cup pro Rangers

- Reklama -

Rick Nash nebude diplomaticky vykládat o tom, jak se chce v nové sezóně zlepšovat a hrát zápas od zápasu. Jeho cíl je jasný – Stanley Cup pro New York Rangers. „Jen se podívejte na záběry z roku 1994, kdy vyhráli a pobláznili celé město. Přesně to nás motivuje a jsme celí nažhavení to pro město udělat znovu,“ říká kanadský hokejista.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Na organizaci jako jsou Rangers je tlak vyhrát Stanley Cup každý rok. A já souhlasím s naším koučem Alainem Vigneaultem, který řekl, že zde není místo pro chyby,“ hlásí Nash, jemuž chybí pouze vítězství v play off NHL, aby se stal členem prestižního Triple Gold Clubu.
„Naposledy jsme byli blízko, ale to není dost. Máme na to náš úkol dokončit. A podle mě je na to čas právě teď,“ tvrdí jednoznačně dvojnásobný olympijský vítěz (2010, 2014) a mistr světa z roku 2007.

Naposledy to Jezdci z Manhattanu dotáhli do sedmého zápasu finále konference, když se museli obejít bez Nashova spoluhráče z útoku Matse Zuccarella (těžký otřes mozku, fraktura na hlavě) a čtyř klíčových obránců.
„Dokázali jsme vyhrát šestý zápas v Tampě Bay, jenže rozhodující duel doma jsme pak prohráli. Ale poučili jsme se z porážek. Nejdřív se musíte naučit prohrávat, než dosáhnete úspěchů,“ myslí si zkušený kanonýr.
Tentokrát jsou Blueshirts odhodláni dokráčet až k triumfu, který naposledy zažili v roce 1994. A může je těšit, že nejsou od posledního ročníku oslabeni.
Centr Derek Stepan prodloužil kontrakt, v nejlepších letech jsou křídelní útočníci Derick Brassard a Zuccarello. Čtyřiadvacetiletý forvard Chris Kreider je připraven zopakovat 21 gólů a zlepšovat by se měl i o dva roky mladší centr J.T. Miller.
„Jádro našeho týmu zůstalo pohromadě. Máme hodně kluků, kteří jsou tady už delší dobu a vyzráli. Máme slušnou šanci na úspěch,“ je přesvědčený Nash, který má za sebou mimořádnou sezónu.

- Reklama -

Nastřílel nejvíc gólů v kariéře (42) a nejlepší čísla měl i ve statistice plus/minus (+29). „Zkouším svoji hru pozvednout každý rok o něco výše a v play off se snažím ještě víc,“ vysvětluje rodák z Bramptonu.
Jednatřicetiletou hvězdu ale osobní statistiky příliš nezajímají, má před sebou totiž jeden hlavní cíl. „Chci vyhrát pohár a udělám pro to cokoliv. Stanley Cup je přece to, pro co hokej vůbec hrajeme, ne? O tom sníme ještě jako malí kluci. A snažíme se pro to udělat všechno, co můžeme,“ uzavírá levý křídelník.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -