- Reklama -

Rick Nash vyhlíží důležitý rok. Přesně na takovou dobu má ještě v NY Rangers smlouvu

- Reklama -

Na možná závěrečnou sezónu v dresu NY Rangers se chystá kanadský hokejista Rick Nash. Třiatřicetiletý útočník má totiž před sebou poslední rok z osmileté smlouvy, která mu v průměru zaručuje roční příjem ve výši 7,8 miliónu dolarů. Na začátku příštího července se může stát nechráněným volným hráčem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V posledních dvou letech se mu příliš nedařilo, ale rodák z Bramptonu (kanadská provincie Ontario) věří, že jeho čas přijde v následující sezóně. „Každý ročník chci samozřejmě mít co nejlepší, ale tento rok je pro mě osobně velmi důležitý,“ řekl zkušený křídelník.

„Samozřejmě, že je tato sezóna důležitá i pro Rangers. Stále jsme ještě nedosáhli to, oč tady všichni usilujeme (vyhrát Stanley Cup),“ doplňuje jedním dechem Nash, jenž v minulém ročníku zaznamenal 38 bodů (23+15) v 67 utkáních. Ve 12 zápasech play off si připsal tři branky a dvě přihrávky. Jezdci v druhém kole nestačili na hokejisty Ottawy (2:4 na zápasy).
První zápas v NHL odehrál Nash v sezóně 2002-03 za Columbus. Zástupci klubu z něj v roce 2002 učinili jedničku draftu. Cesty držitele Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce NHL z roku 2004 a Blue Jackets se rozešly v červenci 2012. Od té doby působí v klubu z Manhattanu. Během pěti sezón odehrál za Blueshirts 315 zápasů, nasbíral v nich 224 bodů za 127 branek a 97 přihrávek.
„Vím, že budu v nadcházejícím ročníku hrát o novou smlouvu. Když končí kontrakt, je to všechno jen na vás. Mám před sebou jasnou výzvu, které se musím postavit čelem,“ uvedl dvojnásobný olympijský vítěz (2010, 2014) a mistr světa z roku 2007 v rozhovoru pro list New York Daily News.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -