- Reklama -

Říha bere na Slovensko všechny dostupné posily z NHL

- Reklama -

Česká hokejová reprezentace zveřejnila po posledním přípravném zápase závěrečnou nominaci na mistrovství světa v Bratislavě a Košicích.
Hlavní kouč Miloš Říha dal příležitost všem hráčům z NHL, které má aktuálně k dispozici. Na turnaj naopak neodcestují obránci Jakub Krejčík, Jakub Jeřábek, Tomáš Kundrátek nebo útočník Martin Zaťovič.

Ve hře je přitom stále ještě další doplnění ze zámoří. Národní tým mohou posílit hvězdy jako Tomáš Hertl (San Jose), David Pastrňák nebo David Krejčí (oba Boston). Ani jeden účast na šampionátu nezamítl, v tuto chvíli je ale jejich účast nejistá. San Jose i Boston jsou totiž v bojích o Stanley Cup jen krok od postupu do finále svých konferencí.

Češi se přesunou do dějiště šampionátu v úterý dopoledne vlakem. V pátek ve 20:15 vstoupí do turnaje utkáním proti Švédsku. Dalšími soupeři v bratislavské skupině B budou Norsko, Rusko, Lotyšsko, Itálie, Rakousko a Švýcarsko.


- Reklama -

Závěrečná nominace ČR na MS 2019:

Brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice), Šimon Hrubec (Třinec), Jakub Kovář (Jekaterinburg, Rus./KHL).
Obránci: Michal Moravčík (Plzeň), Petr Zámorský (Hradec Králové), David Musil (Třinec), Radko Gudas (Philadelphia/NHL), Filip Hronek (Detroit/NHL), Jan Kolář (Chabarovsk, Rus./KHL), Jan Rutta (Tampa Bay/NHL), David Sklenička (Laval, USA/AHL).
Útočníci: Dmitrij Jaškin, Jakub Vrána (oba Washington/NHL), Jan Kovář (Plzeň), Michael Frolík (Calgary/NHL), Robin Hanzl (Spartak Moskva, Rus./KHL), Filip Chytil (New York Rangers/NHL), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta, Švaj.), Ondřej Palát (Tampa Bay/NHL), Michal Řepík (Podolsk, Rus./KHL), Dominik Simon (Pittsburgh/NHL), David Tomášek (Jyväskylä, Fín.), Jakub Voráček (Philadelphia/NHL), Hynek Zohorna (Pelicans Lahti, Fín.), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, Rus./KHL).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -