- Reklama -

Říkejte mu pane, sklání se Winnipeg před Pavelcem

- Reklama -

Nejsou to ani dva týdny, co Ondřej Pavelec inkasoval v St. Louis minutu před koncem po Jackmanově nahození zpoza modré čáry gól, kvůli němuž Jets prohráli 4:5. Bilance českého brankáře od té doby: čtyři starty, čtyři vítězství, přičemž to poslední s nulou. Na účastníka poslední olympiády si z 28 střel nepřišel ani Alexandr Ovečkin, ani žádný jiný z hokejistů Washingtonu.
„Kdykoliv jsme selhali, pan Pavelec – a dneska ho můžeme titulovat pan – byl fantastický,“ děkoval svému svěřenci po výhře 3:0 hlavní kouč Winnipegu Paul Maurice.
Od 10. března, kdy padli s Blues, se sice na postavení Tryskáčů téměř nic nezměnilo, jenže to zároveň znamená, že jsou zase o kousek blíž k vytoužené první účasti v play off od přestěhování klubu z Atlanty. Na poslední postupové příčce Západní konference mají stále jednobodovou ztrátu na divizního konkurenta z Minnesoty, ale už čtyřbodový náskok před obhájci titulu z Los Angeles. Do konce základní části chybí deset (v případě Kings jedenáct) zápasů.
„Našli jsme vlastní identitu, s čímž jsme v minulosti měli problémy,“ domnívá se útočník Blake Wheeler. „Vždycky jsme tvrdě makali, s tím potíže nebyly, ale pokaždé ne na správném místě a všichni společně, se stejným cílem v hlavě.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pavelec, dříve nezpochybnitelná jednička Jets, je letos kvůli výkyvům ve formě ve stínu úspěšnějšího parťáka Michaela Hutchinsona. V posledních dnech ale na jeho výkonech stojí celý tým. Vnímají to i soupeři.
„Odehráli jsme velice dobrou první třetinu. Nebýt toho, že Pavelec předvedl několik výtečných zákroků, mohl se zápas vyvíjet opačně,“ uznal washingtonský forvard Curtis Glencross po úvodním dějství, v němž byl poměr střel 9:6 ve prospěch hostů, ale skóre se měnilo pouze po střele domácího obránce Marka Stuarta, který se objevil na nečekaném místě hluboko v pásmu soupeře.
„Musíme vyšetřit, co tam vlastně dělal,“ prohodil s úsměvem trenér Maurice na adresu zadáka, který v průměru střílí kolem dvou gólů za sezónu.
V dalším průběhu byl počet kotoučů mířících na bránu skoro vyrovnaný. Defenzíva Jets dávala bedlivý pozor na Alexandra Ovečkina, který do zápasu vstupoval jako vedoucí muž statistik, i jeho spoluhráče. Ruský snajpr se dostal ke dvěma střelám, Nicklas Bäckström zrovna tak.
„Nedali jsme Ovečkinovi prostor. Když to uděláte, může vás to hodně bolet. Kluci ho těsně bránili a dobře se vraceli dozadu. Ve vlastním pásmu jsem měl velkou podporu a tohle je výsledek – žádný gól v naší síti,“ těší Pavelce, kterému třikrát pomohla i tyč.
„Myslím, že dneska jsme si zasloužili vyhrát, udělali jsme pro to všechno,“ dodává.
Winnipeg má dnes pauzu, na začátku příštího týdne se dva dny po sobě představí na kluzištích soupeřů ze západu Kanady (Edmonton, Vancouver). Je pravděpodobné, že český gólman v jednom z těchto utkání dostane volno, aby byl připraven na finiš základní části. Ve zbývajících deseti zápasech se Jets mimo jiné střetnou se třemi momentálními lídry divizí (Montreal, NY Rangers, St. Louis) nebo s největšími rivaly z Minnesoty.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -