- Reklama -

Rinaldo prodloužil stávající smlouvu a poděkoval Flyers za důvěru

- Reklama -

Kanadský hokejista Zac Rinaldo s předstihem prodloužil smlouvu ve Philadelphii. Čtyřiadvacetiletý forvard podepsal před začátkem minulé sezóny s vedením Flyers dvouletý kontrakt v celkové hodnotě 1,5 miliónu dolarů, který nyní prodloužil až do roku 2017.
„Z podpisu nové smlouvy jsem nadšený,“ uvedl ve svém prohlášení Rinaldo. „Cítím, že klub ve mně věří. Od doby, kdy jsem do Philadelphie přišel, se tu cítím jako doma,“ doplnil houževnatý bojovník, jenž umí hrát na obou křídlech.
Nová dvouletá dohoda začne platit až od sezóny 20015-16 a dohromady mu vynese 1,7 miliónu dolarů. S průměrným ročním výdělkem 850 tisíc USD si mírně polepší. Současná smlouva mu garantuje pravidelný roční příjem ve výši 750 tisíc dolarů.
Philadelphie draftovala Rinalda v roce 2008 v šestém kole jako celkově 178. hráče. Poprvé oblékl dres Flyers v play off v roce 2011, nastoupil tehdy ve dvou utkáních. V základní části nováčkovské sezóny v NHL 2011-12 odehrál 66 zápasů a na své konto si v nich připsal devět bodů (2+7).
„Ve Philadelphii jsem  kariéru v NHL zahájil a chtěl jsem tady zůstat, takže jsem skutečně velmi šťastný, že se to podařilo. Letci mi nabídli novou smlouvu a pro mě to znamená, že ve mě mají velkou důvěru. Zároveň si uvědomuji, že ode mě očekávají zlepšené výkony a Philadelphie je místo, kde to chci splnit,“ ujistil Rinaldo.
Kanadský útočník se v nejprestižnější hokejové lize světa prosadil především velkým důrazem a zaujetím pro hru. Rinaldo prostě umí dostat soupeře pod tlak.
„U Zaca víme, co od něho očekávat. Je to velmi soutěživý hráč, který se umí dostat soupeři pod kůži. Patří mezi naše nejčastěji hitující hráče. Někoho v podobné roli tady potřebujeme. Má také výbornou pracovní morálku,“ pochválil svého svěřence kouč Craig Berube.
V 67 utkáních uplynulého ročníku zaznamenal Rinaldo pouze čtyři kanadské body (2+2). Celkově za tři sezony v NHL nasbíral ve 165 utkáních 18 bodů (7+11) a 470 trestných minut. „Jsem připravený plnit roli, kterou jsem tu v posledních letech měl,“ řekl na závěr rodák Mississauga.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -