- Reklama -

Rittich má v Calgary novou smlouvu. Pořádně zbohatne

- Reklama -

Flames se dohodli na další spolupráci s chráněným volným hráčem Davidem Rittichem.
Český gólman, který měl na 29. července naplánovanou arbitráž, podepsal dvouletý kontrakt s průměrnou roční hodnotou 2,75 mil. dolarů. Dosud měl roční plat 800 tisíc.


26letý rodák z Jihlavy odchytal v minulém ročníku, jenž byl jeho prvním plnohodnotným v NHL, 45 zápasů s průměrem 2,61 branky na utkání a úspěšností 91,1 procent. I vzhledem k výkonnostnímu propadu po přestávce určené pro Utkání hvězd se však už nedostal do brány během play-off.
Flames ve vyřazovacích bojích upřednostnili veterána Mika Smithe, který se posléze 1. července upsal roční smlouvou Edmontonu.
O pozici jedničky by měl Rittich svést boj s někdejším strážcem svatyně Oilers Camem Talbotem, jenž se k Plamenům připojil toto léto.
Rittich odešel do Calgary v roce 2016 z Mladé Boleslavi. V sezóně 2016/17 působil na farmě ve Stocktonu v AHL a v prvním týmu dostal příležitost jen v jediném zápase. V dalším ročníku už odchytal v NHL 21 duelů.
Fanda NHL

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -