- Reklama -

Rogers Arena slavila. Henrik Sedin vstoupil do klubu tisícovkařů

- Reklama -

Před utkáním po tom moc toužil a přání se mu splnilo. Henrik Sedin měl před třízápasovým tripem v pátek poslední možnost získat doma před vlastními fanoušky 1000. bod v NHL. Do Vancouveru přiletěla Florida, která se zrovna na tripu nachází. Už měla za sebou zápasy v Calgary, v Edmontonu a nyní jí čekal duel na samém západě Kanady.
Zápas byl o to pikantnější, že se v něm utkali stáří známí. Panthers měli v bráně Roberta Luonga, který ve Vancouveru dlouho chytal. Dokonce v týdnu slíbil Henriku Sedinovi, že mu 1000. bod pustí, když on přenechá Panterům oba body. Radost měl však nakonec jenom útočník domácích. Dočkal se osobního milníku i vítězství, Canucks totiž vyhráli 2:1.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Švédský útočník měl velkou možnost sáhnout po 1000. bodů už necelé čtyři minuty před koncem první třetiny. Jeho nahrávku však neproměnil v gól ve velké šanci Loui Eriksson. Na konci 26. minuty už to přišlo a u akce samozřejmě nemohl chybět Henrikův bratr.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Hosté nechali dvojici Sedinů rozjet, Henrikovi naservíroval kotouč přesně na hůl Daniel. Luongo inkasoval po rychlé bekhendové kličce a střele mezi betony. Oslavy ve vyprodané Rogers Areně mohly začít. Na kostce nad ledem se rozjelo krátké video s průřezem Henrikovy kariéry.
„Bylo to velmi zvláštní,“ řekl čtvrtý nejproduktivnější švédský hokejista v historii NHL. „Kdybych dneska skončil s hokejem, byl by to ten největší okamžik pro mě jako hráče.“

Florida nezačala ve Vancouveru špatně. Skóre otevřel ve 24. minutě svým devátým gólem v sezóně Jaromír Jágr, jenž po přihrávce Jareda McCanna proměnil přesilovou hru. Domácí nečekali na vyrovnání dlouho. Ujal se ho již zmíněný Henrik Sedin, který využil s bratrem přečíslení dva na jednoho.
„Když jsem se dostal do brejku, nevěděl jsem, co s tím budu dělat,“ přiznal autor první branky domácích. „Lou asi myslel, že mu to dám spíš nahoru. Bylo hezké vidět puk v síti.“


Bude vás zajímat:


Diváci nepřestávali aplaudovat, velký okamžik si užívali i Sedinovi spoluhráči. „Bylo to neskutečné,“ řekl například obránce Luca Sbisa. „Tohle jsou věci, o kterých se vám zdá. O něčem takovém sním každý večer, když jdu spát. Možná, že v příštím životě těch 1000 bodů udělám,“ řekl majitel 86 bodů (16+70) ve 430 zápasech.
Henrik Sedin se stal 85. v historii NHL, který 1000 bodů nasbíral. Současně je teprve 38. hráčem v dějinách ligy, který to dokázal v barvách jednoho klubu. „Byla to dlouhá, ale zábavná jízda. Všichni spoluhráči a hráči, se kterými jsem nastupoval v útoku, na tom mají svůj podíl.“
O tom, že večer dopadne dobře i pro celý tým, rozhodl ve 44. minutě Luca Sbisa, který se mezi kruhy chopil volného kotouče a poslal ho do sítě. Při závěrečné hře hostů bez brankáře pak ještě odmítl zvýšit na 3:1 Daniel Sedin, který půl minuty před koncem trefil od modré čáry jen tyčku prázdné branky.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -