- Reklama -

Roy se rozzlobil a sezval si hráče Avs na uzavřený mítink

- Reklama -

Jedna výhra, dvě porážky. Taková je bilance Colorada Avalanche v dosavadním průběhu sezóny. Odborníci se shodují, že Avalanche nevypadají dobře. Ještě hůř vypadá Patrick Roy. Trenér Colorada je rozzuřený, že jeho hráči nehrají podle představ.
Royovi vadí hlavně mizerná defenziva. Lavina inkasovala ve třech utkáních čtrnáct branek. „Nejsem si jistý, že bych měl použít slovo naštvaný, ale spíš nešťastný,“ vypráví padesátiletý rodák z Québecu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Roy musí být skutečně nešťastný, když už po třech zápasech základní části svolal mítink za zavřenými dveřmi. Hokejistům tam sdělil základní věc: Nedostatek nasazení a bojovnosti se nebude tolerovat!
„Když nebojujeme nebo soupeř pracuje víc než my, tak to je problém,“ zlobil se kouč. „Něco takového bychom v sobě vůbec neměli mít. Kdybych to akceptoval, nedělal bych dobře svou práci. Miluju naše fanoušky, miluju podporu, kterou od nich máme. Cítím, že jako organizace musíme nějak nastavit laťku. Když hrajeme před vlastními fandy, nemůžeme si dovolit, aby soupeř pracoval víc než my. Ani jednu třetinu!“
Výsledkem hlasité diskuse za zavřenými dveřmi není jen nově nastavená laťka. Roy se také rozhodl pro změnu v brankovišti. Do pátečního zápasu v Anaheimu nenastoupí jako jednička Semjon Varlamov, který má zatím úspěšnost zákroků jen 84,1 procent, ale náhradník Reto Berra.
„Když cítím, že málo pracujeme, zmíním to,“ zlobil se Roy. „Jsem hrdý na to, když se vždycky tvrdě maká. Jako trenér, jako hráč, čekám vždycky to samé. Hráči to mají pod kontrolou. Měli by mi to sami nabídnout…“

Naléhavost situace zvyšuje náročnost Západní konference a Centrální divize. „Musíme se zlepšit hodně rychle, protože v téhle konferenci pak může být problém dostat se do play off,“ zdůrazňuje Jarome Iginla.
„Popovídali jsme si, myslím, že jsme to potřebovali. Všichni se snažíme zlepšit. Je ale těžké přijmout, když vás někdo přehraje a s Bostonem se nám to stalo. Jsou to šikovní a dynamičtí hráči, my se musíme zlepšit hlavně v obraně. O tom jsme se bavili,“ doplňuje osmatřicetiletý forvard Avs.
Hlavním problémem opravdu není brankář, kde dojde v pátek ke změně. Problém je celá obrana. „Když se podíváme na zápas proti Bostonu, neporazili nás. Porazili jsme se sami. Góly číslo tři, čtyři, pět i šest padly po ztrátách kotouče. Když se podíváte na hráče Bostonu, neudělali nic úžasného. Myslím, že jsme jim prostě jen předávali puky,“ zlobil se Roy.
Pokud se nepoučíme z vlastních chyb, nebude z nás lepší tým,“ vzkazuje svých hráčům.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -