- Reklama -

Roy už nebude trénovat Avalanche. Po třech letech se rozhodl rezignovat

- Reklama -

Legendární Patrick Roy končí jako hlavní trenér i viceprezident klubu Colorado Avalanche. Bývalý slavný gólman NHL se to rozhodl oznámit v prohlášení, které zveřejnil generální manažer klubu Joe Sakic.
Roy strávil na trenérské lavičce Colorada tři roky a v sezóně 2013-14 dokonce získal Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra NHL. Nicméně Colorado v posledních dvou letech ani jednou nehrálo play off. V poslední sezóně při boji o postup prohrálo osm z posledních devíti zápasů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Patrick mi dnes volal a informoval mě, že poslední tři týdny to hodně rozmýšlel, ale nakonec se rozhodl rezignovat. Nezbývá, než to respektovat a děkuji mu, že mi dal vědět s předstihem,“ potvrdil bývalý Royův spoluhráč Sakic.
„Koučování je náročné a začal mít pocit, že už to další rok dělat nechce. Je to těžká a stresující práce a myslím, že je nyní spokojen a že se mu ulevilo. Přeji mu jen to nejlepší a myslím, že se brzy potkáme na nějakém golfovém hřišti,“ dodal.
Navenek vše vypadá jako ideální rozchod, jenže ve vedení Avalanche asi úplná shoda nepanovala. „Hodně jsem během léta přemýšlel o vizi jak náš tým vylepšit a posunout jej na vyšší úroveň. V těchto ohledech je třeba, aby se vize trenéra i managementu perfektně doplňovaly, jenže naše představy se nepotkaly. Zarmucuje mne to a velmi jsem nad svým rozhodnutím přemýšlel a myslím, že jsem rezignací udělal dobře,“ napsal v prohlášení Roy.
Prohlášení přečetl novinářům Sakic s tím, že mezi sebou vždy vycházeli perfektně. „Vše jsme společně konzultovali a naposledy probírali i možné doplnění kádru. Pokaždé byl do všeho angažován a navzájem jsme si pomáhali. Nikdy jsme spolu neměli problém. Byli jsme přátelé už jako hráči a přáteli i zůstaneme. Byli jsme na stejné vlně,“ přesvědčoval novináře Sakic, který společně s Royem v letech 1996 a 2001 vyhráli na ledě Stanley Cup.
Už dnes Sakic hodlá se svými spolupracovníky sestavit listinu kandidátů na trenéra Colorada. „Samozřejmě bychom to rádi vyřešili před tréninkovými kempy. Chceme oslovit několik lidí a uvidíme, kdo zapadne do našich plánů,“ prozradil.
Dosavadní asistenti týmu Tim Army, Dave Farrish, Francois Allaire zřejmě zůstanou ve svých funkcích. Stejně jako nová posila trenérského štábu Nolan Pratt, který jako asistent pomohl v poslední sezóně farmářskému klubu z Lake Erie vyhrát Calder Cup.
Na hráčském trhu v létě Colorado moc velkou díru do světa neudělalo. Klub se soustředil především na to, aby udržel v kádru Nathana MacKinnona a obránce Tysona Barrieho. Do platového stropu mají momentálně rezervu asi ve výši jednoho milionu dolarů.
„Rozhodli jsme se, že nebudeme dělat velké obchody a soustředíme se na to podepsat nové kontrakty s Nathanem a Tysonem. A také mít dostatek prostoru v platovém stropu, kdyby nastaly nějaké potíže,“ řekl na závěr Joe Sakic.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -