- Reklama -

Rozšíří Daniel Vladař seznam českých gólmanů v NHL? Smlouvu už má

- Reklama -

V NHL se dosud představilo patnáct českých brankářů. Objevili se na soupiskách celkem dvaceti současných klubů. Jednou z organizací, kde naši krajánci ještě nedostali mezi tyčemi šanci, je Boston, ale to by se mohlo v brzké době změnit. Českou nadějí je Daniel Vladař, který včera podepsal s Bruins tříletou nováčkovskou smlouvu.
Jeho základní mzda v první sezóně bude činit 692 500 dolarů, v každé další se o padesát tisíc navýší. Další peníze může získat na základě počtu svých startů, takže teoreticky si pražský rodák může každý rok vydělat povolené nováčkovské maximum 925 tis. USD.
Kladenský odchovanec byl loni čtvrtým nejvýše draftovaným brankářem, Medvědi si ho vybrali ve třetím kole ze 75. pozice.
„Máme teď na tomhle postu asi jeden z největších výběrů v lize, ne-li úplně nejlepší,“ říkal tehdy šéf oddělení hráčských záležitostí John Ferguson (nutno ovšem dodat, že do výběru započítával i Martina Jonese získaného z Los Angeles při Lucicově výměně, který dnes už obléká dres San Jose).
Vladař absolvoval s Medvědy nováčkovský turnaj v Buffalu, dostal pozvánku i do hlavního přípravného kempu. Po něm se ovšem připojil ke svým novým spoluhráčům z týmu Chicago Steel v USHL.
Odchytal zde třicet zápasů s průměrem 2,31 gólu na utkání a úspěšností zákroků 92 procent. Oba tyto výkony ho zařadily na páté místo statistik. Třikrát udržel čisté konto. Dvakrát byl vyhlášen nejlepším brankářem týdne.
Určitě není třeba připomínat, že jasnou bostonskou jedničkou je Tuukka Rask. Jeho náhradníkovi Jonasi Gustavssonovi letos končí smlouva, o místo bude mít určitě zájem 24. muž draftu 2012 Malcom Subban. Vladařovým bezprostředním konkurentem v některém ze záložních týmů Bruins bude především 23letý Zane McIntyre, který letos při Subbanově zranění odchytal nejvíce utkání za Providence v AHL.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -