- Reklama -

Rozsíval načal Montreal, Plekanec s asistencí

- Reklama -

Tři zápasy, sedm Čechů v akci (počítáme-li i náhradního brankáře) – tak vypadal mikulášský program v NHL. Do statistik se z krajánků zapsali dva, oba v zápase mezi Chicagem a Montrealem.
Michal Rozsíval ho střelecky otevřel ve třetí minutě, když se vydal podpořit útok Jestřábů a vystřelil přesně z pravého kruhu po Bickellově nahrávce (video: gól Michala Rozsívala). Jednalo se o první gól v sezóně v podání vlašimského rodáka, jenž naposledy v základní části skóroval na začátku ledna.
Na Rozsívalovu branku navázal v předposlední minutě úvodního dějství Ben Smith, ale Habs okamžitě odpověděli. U Gallagherovy trefy asistoval Tomáš Plekanec. Ve druhé třetině přidali Canadiens další dva góly, takže do kabin šli s mírným náskokem, z čehož v tomto ročníku zatím vždy dokázali vytěžit plný bodový zisk. Až včera to neplatilo. Jonathan Toews srovnal při početní výhodě a Brandon Saad 27 sekund před sirénou zblízka vstřelil vítězný gól Jestřábů.
V Minnesotě, kam zavítal Anaheim, to vypadalo na jednoznačnější průběh zápasu. Kačeři ve 23. minutě po druhé trefě Ryana Keslera vedli 3:0, jenže potom se čtyřikrát rozsvítilo červené světlo na opačné straně – dvakrát díky využité dvojnásobné početní výhodě. Ve třetí minutě poslední třetiny byli Wild o krůček vepředu, ale sváteční střelec Tim Jackman ihned zachytil jejich tempo. Nerozhodný výsledek 4:4 zvrátil ve 49. minutě Matt Beleskey.
Ducks, kteří od desáté minuty hráli bez svého nejlepšího střelce Coreyho Perryho, zůstávají na čele Západní konference. Divoši jsou v Centrální divizi pátí.
Odpoutal se od nich Winnipeg po přesvědčivém vítězství 6:2 nad Coloradem. Hattrickem ho ozdobil Bryan Little, šlo o první tříbrankové představení některého z hráčů Jets od přestěhování klubu z Atlanty. Za všechny nahrávky děkoval Blakeu Wheelerovi. Tryskáči z posledních pěti utkání prohráli pouze jedno, a to ještě v prodloužení.
Prořídlá obrana Winnipegu, v níž chyběli tři muži ze základní sestavy, dovolila skórovat pouze Jaromeu Iginlovi. Dvěma brankami upravil kanadský veterán svoji bilanci na 566 a odpoutal se na 21. místě historických statistik NHL od Matse Sundina s Joem Nieuwendykem.

Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -