- Reklama -

Ruská hvězda se obula do NHL

- Reklama -

Fanda NHL
Máte pocit, že NHL už zdaleka není tak atraktivní, jako bývala? Pokud ano, nejste jediní. Se svým ostrým názorem na současnou tvář ligy se pro portál R-Sport.ru podělil také bývalý útočník Alexej Kovaljov. Podle držitele Stanley Cupu z roku 1994 a jednoho z nejlepších ruských hokejistů postsovětské éry se na současnou hru National Hockey League nedá koukat.
„NHL je tak nezajímavá, že můžete sledovat jen pár týmů. Pamatuju si, že když jsem vzal děti na zápas Rangers, nemohl jsem uvěřit vlastním očím,“ rozpovídal se Kovaljov, jenž brázdil ledy slavné soutěže v letech 1992 až 2013. „Ze 40 sekund byl puk na ledě asi jen deset. Zbylý čas šel na mantinel, byl nahozený, vyhozený, nahozený, vyhozený. Seděl jsem a přemýšlel, co se s tímto sportem stalo.“
A kdo je viníkem tohoto úpadku? Pětačtyřicetiletý rodák z Togliatti má jasno i v tomhle.
NEPŘEHLÉDNĚTE: Gretzky bude pracovat pro klub s logem zločinecké ideologie
„Mnoho z toho je vinou trenérů, kteří se bojí chyb svých hráčů. Někdy je zřetelné, že hokejista má zručnost, ale je nucený nahodit puk do pásma a potom jej dobruslit a bodyčekovat,“ dodala výrazná osobnost ruského hokeje.
„Pro mě je důležité, aby hráči dostávali svobodu a nehráli s pouty na rukou,“ poradil Kovaljov, jak se ze současné situace vymanit.
O jeho kritice se rozepsala i zámořská média, jež tvrdá slova přejímala a vyzývala své čtenáře, aby se k ní vyjádřili. Přidáváme se také.
Je vám Kovaljovův postoj blízký? Prostor vám dáváme v anketě i komentářích níže.

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Anketa NHLnews:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -