- Reklama -

Ruské monstrum míří do NHL, ujali se ho Canucks

- Reklama -

Obránce Jekatěrinburgu Nikita Tryamkin opouští Kontinentální hokejovou ligu a míří do zámoří, kde dohraje letošní sezónu. Jednadvacetiletý ruský reprezentant se upsal Vancouveru. Podle tamní rozhlasové stanice NEWS 1130 se zástupci obou stran dohodly na dvouletém vstupním kontraktu, jehož finanční náležitosti nebyly dosud zveřejněny.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Činovníci kanadského klubu si nadějného mladíka vybrali před dvěma lety ve třetím kole draftu z 66. místa. Poslední čtyři roky strávil Tryamkin v ruském celku Avtomobilist Jekatěrinburg.
„Je to hráč, kterého jsme draftovali a zároveň jednáme s jeho týmem, abychom ho sem mohli přivést, co nejdříve to bude možné,“ sdělil minulý pátek generální manažer Kosatek Jim Benning.
Tryamkin se nakonec dohodl se svým mateřský klubem na předčasném ukončení smlouvy, která mu měla vypršet 30. dubna 2016. V letošní sezóně KHL odehrál 53 utkání, ve kterých zaznamenal 11 kanadských bodů za čtyři branky a sedm asistencí. Na trestné lavici odseděl 71 minut.
Rodák z Jekatěrinburgu je na svůj věk urostlý a fyzicky nesmírně zdatný hráč. „Je to monstrum. Nikita měří 202 centimetrů a váží 114 kilogramů. Přesto se jedná o pohyblivého obránce,“ uvedl na jeho adresu Benning během včerejšího setkání s majiteli permanentek na zápasy Canucks, jež se uskutečnilo v hale Rogers Arena.
Dvaapadesátiletý rodák z Edmontonu věří, že Tryamkin zvládne přechod do jiného prostředí a na menší kluziště. „Když bude na NHL připravený, bude to perfektní. Pokud ještě potřebuje čas na rozvoj, budeme si s ním muset o tom promluvit. U ruských hokejistů vždycky doufáte, že zvládnou přechodné období a stanou se součástí týmu na delší dobu,“ řekl Benning.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -