- Reklama -

Ruský miliardář chce trumfnout NHL

- Reklama -

Fanda NHL
Fanda NHL
Ruský miliardář Gennady Timčenko se chystá postavit největší hokejovou arénu na světě. Prezident SKA Petrohrad sdělil tamním médiím, že hala bude mít kapacitu 22 500 diváků a měla by hostit mistrovství světa v hokeji 2023.
Stavba zatím nepojmenovaného stadiónu má začít příští rok a bude stát přibližně 295 mil. amerických dolarů, což je více než 6,5 miliardy korun.
Dosud největší halou, v níž se pravidelně hraje hokej, je domovský stánek Canadiens Bell Centre v Montrealu, jež pojme 21 288 fanoušků. Současný Ledový palác v Petrohradě je z roku 2000 a pojme 12.300 diváků.

Timčenko je podle magazínu Forbes 62. nejbohatším mužem světa. Vedle ruského má i finské občanství a spoluvlastní také tým Jokerit Helsinky. Podnikatel v energetice a dopravě je považován za jednoho z blízkých spolupracovníků prezidenta Vladimira Putina.
Titulní foto: inyucho/flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -