- Reklama -

Ruslan Fedotěnko vyhlíží znovu NHL

- Reklama -

Ukrajinský útočník Ruslan Fedotěnko by se rád vrátil zpět do nejkvalitnější hokejové soutěže světa, zámořské National Hockey League, kde se naposledy představil ve zkrácené sezóně 2012-13 v dresu Philadelphie Flyers.
Následující ročník strávil Fedotěnko v Kontinentální hokejové lize. V dresu Donbassu Doněck odehrál 46 utkání, ve kterých zaznamenal 17 bodů za sedm branek a deset přihrávek. V play off se jeho tým dostal až do konferenčního semifinále, v němž padl s týmem HC Lev Praha. Ve třinácti zápasech si Fedotěnko připsal šest asistencí.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Válka mezi vládními silami a proruskými separatisty na východě Ukrajiny přiměla rodáka z Kyjeva k návratu za velkou louži. Loni na podzim neuspěl na testech v New Jersey a nové angažmá našel až 20. ledna, kdy podepsal zkušební kontrakt s celkem Iowa Wild.
V druhé polovině sezóny AHL odehrál za farmu Minnesoty třináct utkání (3+0). Wild si tak schopnosti dvojnásobného vítěze Stanley Cupu (2004, 2009) dobře otestovali a na začátku července s ním podepsali roční dvoucestnou smlouvou, která mu na úrovni NHL vynese 600 tisíc dolarů. Pokud bude převelen na farmu, klesne jeho mzda na 250 tisíc USD.
„Stále se cítím v pohodě. I po fyzické stránce jsem na tom velmi dobře,“ tvrdí šestatřicetiletý křídelník. „V okamžiku, kdy si uvědomím, že jsem příliš starý nebo pomalý a nebudu pro tým prospěšný, pak si budu muset stoupnout před zrcadlo a přiznat si, že to zřejmě už stačilo.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Fedotěnko uvedl, že má před sebou vidinu dalšího triumfu v play off, která ho motivuje a žene dopředu. „Pořád v sobě mám touhu vítězit a získat další Stanley Cup,“ říká otec tří dětí.
Fedotěnko, který nikdy neprošel draftem, odehrál v NHL prozatím dvanáct sezón. V roce 1999 se jako volný hráč upsal Philadelphii, od té doby prošel ještě několika dalšími organizacemi: Tampa Bay Lightning, NY Islanders, Pittsburgh Penguins a NY Rangers. V základní části soutěže odehrál 863 utkání a na konto si v nich připsal 366 bodů (173+193). Ve 108 zápasech play off přidal 22 přesných tref a 18 přihrávek.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -