- Reklama -

Rusové sází na olympioniky. Do Dánska jich vezmou čtrnáct

- Reklama -

Sborná má v nominaci na mistrovství světa v Dánsku 14 olympijských vítězů z únorových her v Koreji a šest posil z NHL.
Hlavní kouč Ilja Vorobjov, který nahradil Olega Znaroka (čtěte ZDE), nominoval na květnový turnaj také Pavla Dacjuka z Petrohradu. V kádru však překvapivě nefiguruje ani jeden hráč z týmu AK Bars Kazaň, jenž na konci sezóny vybojoval Gagarinův pohár pro vítěze KHL.
Osm zástupců má ve výběru celek SKA Petrohrad, jen o jednoho méně CSKA Moskva.


Už dříve bylo jasné, že se na šampionát nevydá Ilja Kovalčuk, který se plně soustředí na své nové angažmá v National Hockey League.
Ze zámoří Rusové povolali útočníky Jevgenije Dadonova s Maximem Maminem z Floridy, Arťoma Anisimova z Chicaga, Pavla Bučněviče z New Yorku Rangers, Nikitu Sošnikova ze St. Louis a obránce Nikitu Zajceva z Toronta.
Kapitánem mančaftu bude Dacjuk, který nosil „céčko“ na dresu také pod pěti olympijskými kruhy. Spolu s ním mají zlato z Pchjongčchangu brankáři Vasilij Košečkin, Ilja Sokorin a Igor Šesťorkin, obránci Vladislav Gavrikov, Jegor Jakovlev, Bogdan Kiselevič, Nikita Něstěrov a útočníci Ilja Kablukov, Nikita Gusev, Alexandr Barabanov, Sergej Andronov, Michail Grigorenko a Kirill Kaprizov.
Rusko bude v kodaňské B-skupině soupeřem českých i slovenských hokejistů.
Nominace Ruska na MS v Dánsku:
Brankáři: Vasilij Košečkin (Magnitogorsk), Ilja Sokorin (CSKA Moskva), Igor Šesťorkin (Petrohrad).
Obránci: Dinar Chafizullin, Vladislav Gavrikov, Jegor Jakovlev (všichni Petrohrad), Bogdan Kiselevič, Nikita Něstěrov (oba CSKA Moskva), Alexej Bereglazov (Magnitogorsk), Nikita Trjamkin (Jekatěrinburg), Nikita Zajcev (Toronto/NHL).
Útočníci: Sergej Andronov, Michail Grigorenko, Maxim Šalunov, Kirill Kaprizov (všichni CSKA Moskva), Pavel Dacjuk, Nikita Gusev, Alexandr Barabanov, Ilja Kablukov (všichni Petrohrad), Alexej Byvalcev (Chabarovsk), Jevgenij Dadonov, Maxim Mamin (oba Florida/NHL), Arťom Michejev (Omsk), Arťom Anisimov (Chicago/NHL), Pavel Bučněvič (NY Rangers/NHL), Nikita Sošnikov (St. Louis/NHL).
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -