- Reklama -

Rusové si před utkáním se Slováky věří. Zápas budeme mít pod kontrolou, doufají

- Reklama -

Ve středu začíná dvěma duely v základní skupině B mužský hokejový turnaj na zimních hrách v Pchjongčchangu. Jedním z nich je i souboj Slováků s favorizovanými Rusy, kteří v Koreji vystupují pod hlavičkou Olympijských sportovců z Ruska (OAR). Středoevropané jsou vzhledem k absenci hvězd považováni za outsidery a „sborná“ si je toho náležitě vědoma.
„Věřím, že v úvodním zápase proti Slovákům budeme mít hru pod kontrolou. Důležité bude držet puk na našich hokejkách a vstřelit tolik gólů, kolik jich bude zapotřebí k vítězství,“ prohlásil šestadvacetiletý obránce Alexej Marčenko, který ještě loni oblékal dres Detroitu Red Wings.


HOKEJ NA ZOH 2018: Kdy a na jaké TV sledovat. Váš průvodce turnajem roku


Slováci a Rusové na sebe pod pěti kruhy narazili čtyřikrát. V Lillehammeru 1994 a Soči 2014 se z výhry těšila „Rudá mašina“, v Turíně 2006 a Vancouveru 2010 triumfovali naši východní sousedé.
„Celkový herní projev a konečný výsledek bude záviset od jednotlivců a jejich schopnosti zvládnout detaily. Musíme se soustředit od začátku až do konce,“ řekl před úvodním kláním Ilja Kovalčuk, bývalý kanonýr Atlanty a New Jersey.
Embed from Getty Images
Čtyřiatřicetiletá hvězda Petrohradu si navíc neodpustila jednu kritickou poznámku. „Není správné, že tu chybí hokejisté z NHL. Jde přeci o olympiádu a ti nejlepší hráči by tady měli být,“ dodal rozhodně zkušený forvard.
Rusové poskládali tým výhradně ze tří mančaftů KHL – Petrohradu, CSKA Moskva a Magnitogorsku.
„Jednotlivé formace fungují lépe, když v nich převažují hráči z téhož klubu,“ věří dvaadvacetiletý zadák Vladislav Gavrikov.
Zda tato taktika zafunguje, se budeme moci přesvědčit už zítra ve 13.10. Zápas vysílá od druhého dějství také stanice ČT Sport.
Předpokládaná sestava Ruska pro duel se Slovenskem:
Sorokin – Vojnov, Zubarev, Kiselevič, Marčenko, Gavrikov, Zub, Nesterov – Kalinin, Dacjuk, Kovalčuk – Barabanov, Šipačov, Gusev – Mozjakin, Prochorkin, Širokov – Andronov, Grigorenko, Telegin – Kaprizov.
Titulní foto: Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -