- Reklama -

Rutherford vyhlíží čas ke změnám, Tučňáci nemají nic jistého

- Reklama -

Fanshop týmu
Generální manažer Pittsburghu Jim Rutherford ztrácí trpělivost.
Penguins prohráli posledních pět zápasů a vedení mančaftu začíná projevovat s chabými výsledky svou nelibost.
„Pokud to bude pokračovat tímhle způsobem, je jasné, že přikročíme k určitým změnám,“ řekl Rutherford během rozhlasového vystoupení před středeční ztrátou 1:2 s Washingtonem (o duelu více ZDE).
Zkušený manažer se sice snažil nejmenovat, naznačil však, že je nespokojený především s hráči druhého sledu.




„Je to skoro, jakoby přišly na klání a řekli si ‚Nechme to na našich hvězdách. Nechť to táhnou Crosby, Malkin, Kessel a Letang.‘ Když to ale tito hráči nezvládnou, nebo je soupeř ubrání či prostě nemají dobrý večer, tak potřebujeme, aby se zapojili i další a pomáhali nám vyhrávat zápasy. Tohle nám chybí,“ prohlásil na rovinu devětašedesátiletý Kanaďan.
Kromě toho uvedl, že zatímco výše zmíněné opory mají v průměru více než bod na utkání, Derick Brassard, Daniel Sprong, Carl Hagelin, Bryan Rust a Riley Sheahan nasbírali v dosavadním průběhu ročníku dohromady jen čtyři góly.
K tomu poukázal na nevyrovnaná vystoupení gólmanů a nastínil, že případné změny v týmu mohou být více než pouze kosmetické.
„Je tento celek spolu příliš dlouho? Je to něco, co musím také neustále sledovat. Kdy nastane čas na obměnu? Zatím hráči dělají všechno pro to, aby mi ukázali, že ten pravý čas už nastal,“ ukončil Rutherford své povídání ve výhružném tónu.


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -