- Reklama -

Růže mezi trny: Hayley Wickenheiserová

- Reklama -

Fanda NHL
Fanshop týmu
Čtyři zlaté olympijské medaile, sedm zlatých ze světových šampionátů. Legendární hokejistka Hayley Wickenheiserová si už ve Finsku zahrála v mužské soutěži. Nyní zbořila další bariéru, když se stala významnou zákulisní postavou v prostředí hráčského rozvoje v Torontu.
Wickenheiserová je díky svým úspěchům a výborným výkonům považována za jednu z nejlepších hráček ledního hokeje v historii. Generální manažer Maple Leafs Kyle Dubas prohlásil o legendární hokejové hráčce, že „je tou nejlepší osobou pro tuto roli“ a jmenoval ji zástupkyní ředitele hráčského rozvoje.
Více než čtvrt století poté, co brankářka Manon Rheaumeová střežila branku Tampy Bay v přípravném utkání, dosáhly ženy v NHL dalšího důležitého milníku.
„Hayley Wickenheiserová je excelentním přírůstkem pro Maple Leafs, stejně jako by byla pro jakýkoliv jiný klub, který je dostatečně progresivní, aby ji najal,“ napsala pro časopis The Hockey News legenda sportovní žurnalistiky Ken Campbell. „Není jediný důvod se domnívat, že by Wickenheiserová svoji roli nezvládla,“ doplnil známý novinář.
Snem čtyřnásobné olympijské vítězky je stát se první ženou v čele klubu NHL a napodobit tak Jo-Anne Polakovou, kterou v roce 1989 tým kanadské ligy amerického fotbalu Ottawa Rough Riders jmenoval svojí generální manažerkou.

Bývalá profesionální hokejistka bude mít na starosti přípravu jak hlavního mužstva Maple Leafs, tak jejich farmy Marlies. Během své služby pro Toronto si bude ještě dodělávat vysokou školu. Jejím snem je, stát se první ženou s titulem „generální manažer NHL“. Povede se jí to? Hokejového umu a zkušeností má na rozdávání, nyní se ale vydává na velice tenký led.
Jedno je jisté – Wickenheiserovou není radno podceňovat. Do finále olympijského turnaje v Soči nastoupila v šestatřiceti letech se zlomenou nohou a stala se nejlepší hráčkou zápasu. Zápal a odvaha ji tedy nechybí, teď však musí své mimořádné vlastnosti ukázat i mimo led.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -